Virus keluarkan Yow Winner Prize (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Yow Winner Prize. Ini Yow Winner Prize Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Perampas pelayar akan mengganggu parasit jahat yang menghalang pengguna daripada biasa melayari pengalaman. Laman web Yow Winner Prize merupakan gejala jangkitan tersebut. Jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke halaman ini, anda berada dalam kesulitan. Perampas dikenali untuk mengubah tetapan penyemak imbas anda dan bahkan memasang rendang bar alat dan sambungan tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Apatah lagi, mangsa-mangsa ini perisian berniat jahat akan perasan bahawa mereka Laman web, Laman tab baru dan carian pembekal akan digantikan dengan laman palsu yang sama yang bernama Yow Winner Prize. Itu sahaja tidak.

Apa perampas pelayar yang kebanyakannya dikenali adalah keupayaan untuk mengubah penyemak imbas anda menjadi alat yang memaparkan iklan mereka. Tidak kira Apakah lokasi yang awda sedang lawati, anda akan mendapatkan diserang oleh pelbagai iklan dalam bentuk pop-up, dalam teks atau banner. Kerana perampas boleh mendapatkan sejarah dan tabiat mangsa, bersama-sama dengan pertanyaan carian mereka, parasit jahat ini akan dapat menghasilkan sejenis khusus pengguna yang paling berkemungkinan untuk klik pada iklan. Matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan PPC (Pay Per klik).

Pengguna boleh mendapat jangkitan hijacker pelayar tanpa menyedarinya. Perampas akan sangat sneaky parasit. Cara yang paling umum pengagihan akan Kemaskini permintaan palsu dan percuma pakej perisian. Perampas juga boleh mendapatkan menyebarkan melalui spam emel dan lampiran, apl penyangak, pautan meragukan dan iklan, torrent rosak fail, dan lain-lain. Kami mengesyorkan pembaca kami untuk menggunakan sumber-sumber yang boleh dipercayai dan berlesen hanya apabila mereka mengemaskini perisian mereka. Jangan membuta tuli Amanah tetimbul rawak yang mahu anda klik pada pautan yang mencurigakan, dalam rangka untuk mengemaskini atur cara di komputer anda. Lebih sering daripada tidak, tetimbul Kemaskini tersebut bertukar menjadi palsu.

Selain itu, apabila memuat turun perisian dari internet, ia adalah sentiasa terbaik untuk memilih Custom atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini anda boleh mempunyai kawalan penuh ke atas proses pemasangan dan dengan mudah boleh melihat kandungan penuh pakej perisian. Pemaju sering pakej atur cara dan aplikasi dan pakej mereka bersama-sama dengan perisian berniat jahat. Kehadiran parasit tersebut berniat jahat tidak akan didedahkan dengan betul. Itulah sebab mengapa pengguna sedar kepada fakta bahawa mereka benar-benar akan memasang virus pada komputer mereka. Walau bagaimanapun, jika anda mengikuti nasihat kami, anda akan dapat Buang mana-mana program yang tidak diingini yang anda anggap mencurigakan atau bahkan tidak pernah tahu bahawa anda muat turun.

Perampas pelayar tidak betul-betul adalah ‘virus’. Mereka mempengaruhi pelayar anda sahaja, bukan sistem komputer. Namun, mereka tidak dapat diremehkan dan mesti dikeluarkan sebaik sahaja anda mengesan kehadiran mereka pada PC anda. Terdapat bahaya yang tersembunyi di sebalik iklan seolah-olah tidak berbahaya yang dijana oleh perisian berniat jahat ini. Selalunya, iklan dan pop-up akan dipaparkan sebagai tawaran eksklusif dan jualan, tawaran istimewa dan kupon, berkelip mesej palsu Kemaskini permintaan, dll

anda mesti tidak jatuh ke dalam perangkap ini. Apa jua yang anda lakukan – Jangan klik padanya! Itulah penjenayah siber apa yang mahu anda lakukan. Iklan itu mungkin redirect anda kepada sumber berpotensi dijangkiti yang bertujuan untuk membuka backdoors untuk penggodam lain. Melalui mereka, mereka boleh melancarkan pelbagai ancaman seperti adware, spyware, worm, Trojan atau ransomware walaupun! Anda mungkin satu klik jauh dari pemberian penggodam akses kepada maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, nombor kad kredit, akaun bank kelayakan, Login ID, dan lain-lain. Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran yang damai dan ad-percuma, anda perlu mengalih keluar parasit jahat ini secepat mungkin! Baca arahan kami di bawah untuk mengetahui bagaimana untuk berbuat demikian.

Pemindahan virus Yow Winner Prize

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Yow Winner Prize dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *