Virus keluarkan Webhostoid (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Webhostoid Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Webhostoid. Ini Webhostoid Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Webhostoid adalah parasit yang menjengkelkan yang jatuh ke dalam kategori nasib. Ianya sangat meddling perosak, yang bertujuan untuk mengubah penyemak imbas anda menjadi alat yang memaparkan iklan. Perisian yang berniat jahat ini akan mengawasi setiap langkah yang anda membuat dalam talian. Sejarah pelayaran awda, tabiat, pertanyaan, dan lain-lain boleh mencari dengan mudah dapat diperoleh oleh nasib ini dan juga dikongsi dengan pihak ketiga untuk keuntungan.

Menjana pelbagai iklan ini juga bermanfaat. Itulah di mana kaedah PPC (Pay Per klik) datang ke play. Dengan mencipta iklan disasarkan yang kandungan yang disesuaikan dengan sewajarnya terima kasih kepada pengguna web kecurian maklumat, nasib ini meningkatkan peluang untuk pengguna klik pada iklan. Masalahnya ialah, iklan dan pop-up akan terlalu mengganggu dan lambat laun ia akan menghalang mangsa daripada biasa melayari pengalaman.

Cara yang paling biasa untuk mendapatkan PC yang dijangkiti dengan nasib adalah melalui spam emel dan lampiran, meragukan link, iklan mencurigakan, tetap, pengemaskinian palsu, perisian penyertaan, dan sebagainya. Untuk menjauhkan diri daripada bahaya dan akan dilindungi semasa online, pengguna mestilah sangat berhati-hati. Ketekunan adalah kunci, apabila ia datang kepada jangkitan berbahaya. Jika anda memberi perhatian yang mencukupi untuk apa yang anda klik, anda mempunyai apa-apa yang perlu dibimbangkan.

Remove Webhostoid Virus
The Webhostoid Virus

Sebagai contoh, apabila anda memuat turun perisian dari internet, tidak membuat kesilapan memilih pemasangan yang cepat. Sebaliknya, memilih untuk Custom/ mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memberikan anda kuasa terhadap proses ini dan anda akan dapat melihat kandungan penuh perisian awda akan pasang pada PC anda. Jika anda melihat mana-mana program-program tambahan dan aplikasi yang tidak didedahkan dengan betul semasa muat turun, kami amat mengesyorkan anda Buang mereka. Lebih sering daripada tidak, mereka bertukar menjadi perisian berniat jahat yang terselindung.

Ramai orang tidak menganggap nasib sebagai virus sebenar, justeru dalam hanya menyerang pelayar, bukan sistem komputer. Walau bagaimanapun, Jangan membuat kesilapan pemikiran nasib tidak berbahaya. Ia boleh melakukan banyak kerosakan anda membiarkan ia berkeliaran percuma pada komputer anda. Itulah sebabnya mengapa kami mengesyorkan removals dengan serta-merta, sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya. Iklan mungkin tidak kelihatan seperti satu ancaman yang besar, tetapi mereka mungkin berpotensi mengarahkan semula anda ke berbahaya atau walaupun dijangkiti-Laman web pihak ketiga yang bertujuan untuk membahayakan komputer anda.

Selain itu, penyemak imbas anda akhirnya akan jadi beban dengan iklan dan pop-up, bahawa ia akan berhenti berfungsi dengan betul. Lebih banyak masa anda meninggalkan perosak berbahaya ini tidak terjaga, lebih banyak ia akan mendatangkan malapetaka. Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa dan pastikan Keselamatan dan privasi anda tidak meletakkan dalam bahaya, anda perlu untuk membuang nasib ini daripada komputer anda sebelum ianya terlambat.

Pemindahan virus Webhostoid

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Webhostoid daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Webhostoid dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *