Virus keluarkan TigerTrade (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus TigerTrade. Ini TigerTrade Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda sudah mula menghadapi iklan yang ditandakan dengan teks seperti “Iklan oleh TigerTrade”, anda berada dalam kesulitan. IT penyelidik mengkategorikan iklan TigerTrade sebagai nasib. Ia adalah parasit jahat yang menghasilkan iklan, menurut sejarah dan carian anda. Apakah yang mungkin? Baik, nasib boleh mendapatkan maklumat dengan mudah.

Data peribadi seperti sejarah pelayaran atau tabiat, serta pertanyaan carian adalah sangat membantu dalam nasib dengan matlamat untuk mencipta jenis iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik. Apa-apa iklan dan pop-up akan sangat bermanfaat untuk kedua-dua penggodam di sebalik adware yang dipersoalkan dan halaman yang dinaikkan pangkat. Dengan klik pada iklan rendang yang seolah-olah mempromosikan tawaran eksklusif, tawaran istimewa, permintaan Kemaskini palsu, isyarat berkelip dipersoalkan, dan lain-lain, pengguna boleh mendapatkan dilencongkan ke laman web pihak ketiga yang berpotensi berbahaya.

Nasib boleh sering menyebarkan melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian, mesej update palsu, rendang link dan iklan, dan sebagainya. Jika anda perhatikan bahawa Peti Masuk anda mengandungi e-mel daripada penghantar yang tidak dikenali, terutamanya jika mereka akan ditandakan sebagai spam – tidak membukanya! Lebih sering daripada tidak, emel tersebut telah dijangkiti dan sabar menunggu anda untuk klik padanya untuk menyebarkan jangkitan pada komputer anda.

Hal yang sama terpakai jika emel yang mengandungi lampiran dan fail boleh laku. Selain itu, ia dinasihatkan untuk memilih pemasangan adat Advanced/, apabila anda cuba untuk memasang perisian yang anda muat turun dari internet. Anda tidak pernah tahu apa program tambahan atau permohonan mungkin bersembunyi di belakang pakej perisian yang seolah-olah boleh dipercayai.

Jika ada apa-apa saguhati, nasib tidak dianggap sebagai virus sebenar. Ini kerana ia hanya menjangkit pelayar anda, bukan sistem komputer anda. Jangan terlalu santai, walaupun. Perisian yang berniat jahat ini tidak apa-apa tetapi berbahaya. Jika anda klik pada mana-mana iklan yang dijana atau pop-up, anda mungkin mendapatkan dihalakan semula ke sumber-sumber yang mungkin dijangkiti atau mencurigakan tapak web pihak ketiga yang bertujuan untuk membuka backdoors untuk penggodam. Dengan cara ini, ia akan menjadi mudah untuk penjenayah siber untuk pelancaran virus pada komputer anda, serta mencuri maklumat berharga yang mereka boleh kemudian di kongsi dengan orang lain untuk keuntungan.

Jika anda ingin mempunyai pengalaman pelayaran yang biasa dan mengembalikan Keselamatan dalam talian anda, kami mengesyorkan bahawa anda mengikuti kami arahan terperinci di bawah ini, untuk belajar bagaimana untuk membuang nasib TigerTrade ini daripada komputer anda.

Pemindahan virus TigerTrade

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus TigerTrade dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *