Virus keluarkan Searchers13.club (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Searchers13.club

Searchers13.club adalah sebuah laman web yang kelihatan ihsan hijacker pelayar yang telah berjaya slip pada peranti anda tanpa disedari oleh. Ia akan muncul bukan sahaja sebagai Laman utama anda, tetapi sebagai enjin carian pilihan anda juga! Jika anda mendapatkan dihalakan semula ke Laman ini atau lihat iklan yang mendakwa diri mereka sebagai ‘Powered by Searchers13.club’ atau ‘Dibawa kepada anda oleh Searchers13.club’, ia adalah lebih jelas, bahawa pelayar anda telah dirampas oleh parasit jahat.

Perosak diprogramkan untuk banjir skrin anda dengan semua jenis iklan, membuat mereka menarik yang mungkin, jadi anda akan lebih terdorong kepada klik pada mereka. Tugas tersebut akan membuktikan menjadi agak mudah, sejak parasit tersebut yang telah mengintip aktiviti dalam talian anda dari masa ia telah dipasang pada PC anda. Dan, setiap klik yang anda buat akan menjana hasil bagi hijacker pelayar. Tapi itu tidak semua. Iklan-iklan yang berat akan mengambil tol pada penyemak imbas anda, menjadikan ia dapat melaksanakan biasanya. Mempunyai hijacker pelayar akan membuat anda melayari pengalaman neraka. Apa yang anda perlu lakukan, adalah untuk bertindak terhadapnya, sebelum ia dapat menyebabkan kerosakan yang anda tidak boleh menetapkan.

Perampas pelayar menggunakan kaedah pengagihan jisim untuk mencapai pengguna seberapa banyak yang mungkin. Jadi ia tidak datang sebagai satu kejutan yang perampas sering mengintai di sebalik mesej e-mel spam, fail-fail torrent, iklan yang rendang dan pengemaskinian yang palsu. Nasib baik, satu-satunya cara bagi parasit ini untuk seterusnya meranapkan komputer anda adalah jika anda membenarkan capaian kepadanya sendiri. Itu adalah betul. Ia tidak boleh menyerang secara sendiri. Ia bukanlah yang lebih maju. Namun, disebabkan kecuaian pengguna dan naif crooks akan dapat kemenangan dan melengkapkan misi jahat mereka. Sentiasa memberi perhatian kepada apa yang anda lakukan dalam talian.

Remove Searchers13.club
The Searchers13.club Virus

Tidak berhati-hati klik pada apa-apa yang anda lihat, tanpa memberi ia berfikir dua kali. Selalunya, pengguna memilih untuk cara pemasangan yang cepat, kerana mereka ingin mendapatkan lebih dengan proses secepat mungkin. Pasti, ia mungkin Menyimpan anda, tetapi ia juga akan membawa banyak masalah. Dengan membuat kesilapan ini, perisian berniat jahat yang tersembunyi akan secara automatik dipasang pada komputer anda tanpa anda menyedarinya. Untuk memastikan bahawa hal yang sedemikian tidak pernah berlaku, membuat ia satu tabiat untuk memilih mod lanjutan Custom/ di Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, jika mana-mana pepasangan pilihan telah disembunyikan daripada anda, mereka akan kelihatan untuk anda untuk membuang pilihan mereka.

Kerana masa berlalu, hijacker ini akan mendapat lebih banyak dan lebih agresif. Walaupun dalam mod Inkognito akan menjimatkan anda. Sambil menonton video dalam talian, anda akan diganggu oleh iklan yang mengganggu. Tidak kira mana halaman yang anda lawati, anda akan mendapat swarmed dengan pelbagai pop-up, banner, iklan dalam-teks atau bahkan berkelip mesej amaran. Pada satu masa nanti pelayar anda akan mendapat terlalu melimpah dengan promosi yang ia akan berhenti bertindak balas. Melanjutkan penginapan parasit ini pada komputer anda. Dengan memastikan ia tidak dilayan, anda meletakkan maklumat peribadi anda berisiko!

Crooks mengintai dalam bayang-bayang, menunggu untuk anda dalam keadaan tersebut, supaya mereka boleh mendapatkan data yang berharga seperti kata laluan, nombor kad kredit, e-mel alamat, Login ID, dan lain-lain. Satu-satunya cara untuk anda untuk mengembalikan kawalan terhadap pelayar web anda dan menjaga privasi anda dalam keadaan elok, adalah untuk membuang parasit ini secepat mungkin! Jangan kesilapan itu untuk perkara yang tidak merbahaya sedikit yang hanya memaparkan iklan pada skrin anda. Bahaya berselindung walaupun di sebalik iklan seolah-olah boleh dipercayai. Perampas pelayar tidak diprogramkan untuk mengesahkan kandungan mereka akan menggalakkan, jadi tidak ada cara untuk mengetahui dengan pasti di mana link itu akan mengarah anda. Jangan buang masa! Lebih cepat anda bertindak terhadap gejala ini, lebih baik!

Penyingkiran Searchers13.club

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Searchers13.club dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *