Virus keluarkan Search26.co (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search26.co

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search26.co. Panduan Search26.co penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Mempunyai laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan anda telah digantikan oleh Search26.co Laman web? Kami benci menjadi Rasul berita yang kurang baik, tetapi ia kelihatan seperti anda mempunyai jangkitan hijacker pelayar.

Perampas dikenali untuk menjana sejumlah besar iklan dan pop-up yang menggalakkan mencurigakan mencari jualan eksklusif dan tawaran, tawaran istimewa dan kupon, berkelip mesej amaran palsu Kemaskini permintaan, dan sebagainya. Jika anda telah menjadi mangsa kepada parasit jahat tersebut, kami tidak mengesyorkan klik pada iklan tersebut. Terdapat kemungkinan bahawa mereka mengarahkan semula ke laman web berbahaya yang bertujuan untuk membahayakan komputer anda.

Cara yang paling umum agihan hijacker pelayar mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian percuma palsu permintaan Kemaskini pautan palsu dan iklan, dan sebagainya. Kita menasihati pembaca kami untuk mengelakkan daripada mana-mana e-mel spam yang mereka terima. Kebanyakan sering daripada tidak, mesej daripada penghantar yang tidak diketahui telah dijangkiti dan boleh menjangkiti PC anda dengan virus berbahaya. Apatah lagi, diikat perisian yang ditawarkan secara percuma di internet dikenali sebagai mengandungi perisian berniat jahat yang tidak dinyatakan dengan betul.

Remove Search26.co
The Search26.co Virus

Untuk melihat kandungan penuh pakej tersebut dan mempunyai kawalan penuh ke atas proses pemasangan, kami cadangkan anda memilih untuk adat atau memasang lebih maju. Dengan cara ini, apa yang anda perlu lakukan adalah hanya Buang mana-mana permohonan kelihatan mencurigakan atau atur cara yang anda tidak memerlukan atau pernah diniatkan untuk memuat turun di tempat pertama.

Perampas pelayar tidak dianggap menjadi virus yang sebenar kerana mereka menjangkiti pelayar anda sahaja, bukan sistem komputer anda. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa mereka adalah tidak merbahaya. Anda perlu membuat penamatan perkhidmatan serta-merta mereka, jika anda mengesan kehadiran hijacker pelayar pada PC anda. Jangan risiko menjejaskan data peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, maklumat akaun bank, Login ID, nombor kad kredit, dll. Maklumat tersebut adalah berharga kepada penggodam, dan mereka akan melakukan apa-apa untuk mendapatkan, supaya mereka boleh kemudian berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Jika anda ingin kembali kepada sebuah damai, tanpa iklan dan mendapatkan pengalaman menyemak lalu dan tidak membenarkan penjenayah siber untuk mendapatkan tangan mereka pada maklumat peribadi anda, ikut arahan kami di bawah dan belajar bagaimana untuk berjaya menyingkirkan ini mengganggu hijacker pelayar.

Penyingkiran Search26.co

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search26.co daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search26.co dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *