Virus keluarkan Search.webfirst.online (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search.webfirst.online

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search.webfirst.online. Panduan Search.webfirst.online penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Setelah hijacker penyemak imbas komputer awda boleh menjadi satu pengalaman yang teruk. Ia mengambil alih pelayar anda dan bertukar menjadi alat yang memaparkan iklan. Jika laman web anda telah digantikan oleh Search.webfirst.online Laman web, ia adalah tanda bahawa pelayar anda telah dirampas. Hal yang sama terpakai untuk laman tab baru dan pembekal carian pilihan anda.

Tempahan menjengkelkan perkara tentang parasit jahat ini adalah bahawa ia bombards skrin anda dengan pelbagai iklan yang mengganggu dalam pelbagai bentuk, seperti pop-up, dalam teks, banner, berkelip mesej amaran, dan lain-lain. Dan terima kasih kepada hijacker dengan keupayaan untuk memantau dan mencuri sejarah pelayar anda, pertanyaan carian dan lain-lain web berkaitan data, ia akan dapat menyesuaikan kandungan iklan supaya ia lebih menarik bagi pengguna dan kerana itu akan menjadi paling berkemungkinan kepada klik pada mereka. Ini dilakukan bagi memastikan pendapatan melalui kaedah PPC (Pay Per klik).

Remove Search.webfirst.online
The Search.webfirst.online Virus

Perampas sering berselindung di sebalik mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, link rendang dan pop-up, pakej perisian, permintaan Kemaskini palsu, iklan alat utiliti palsu, dll. Untuk dilindungi walaupun anda berada dalam talian, anda perlu sedar bahawa tidak setiap iklan yang anda lihat mungkin sah. Masalahnya ialah, anda tidak pernah tahu di mana iklan mungkin mengarahkan anda untuk. Anda mungkin berfikir bahawa advert yang seolah-olah dipercayai akan mengubah laluan anda ke laman web rasmi, tetapi anda mungkin jatuh ke dalam perangkap yang dan secara tidak sengaja membuka pintu untuk penggodam yang mencari cara untuk mendapatkan sistem komputer anda.

Paling biasa, bahaya mengintai di sebalik pakej perisian percuma. Jika anda memasang perisian yang anda telah memperoleh daripada internet, jangan tergesa-gesa ke dalamnya. Sila beri perhatian setiap terma dan syarat. Dengar baik-baik. Ketekunan adalah kunci anda mahu boleh dilindungi dengan betul semasa dalam talian. Perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah untuk memilih sebuah pepasangan maju Custom/, dan bukannya satu yang cepat. Jika anda mengikuti nasihat kami, anda akan dapat dengan mudah mengesan perisian tambahan yang sebenarnya perisian berniat jahat yang terselindung. Buang atur cara tersembunyi dan aplikasi tersebut. Anda akan menjadi lebih baik tanpa mereka.

Perampas pelayar yang tidak boleh dipertikaikan lagi. Ramai pengguna mengawasi serangan ad sebagai sesuatu yang kecil dan tidak ketara. Tetapi jika anda membiarkan perosak ini berniat jahat pada komputer anda terlalu panjang, browser anda akan mendapatkan terbeban dengannya. Pada satu masa nanti ia tidak akan dapat berfungsi dengan baik, yang tidak dapat dielakkan akan membawa kepada kemalangan yang berterusan dan ketinggalan. Ini akan diteruskan sehingga pelayar berhenti bekerja sama sekali. Belum lagi kemungkinan ancaman yang berselindung di sebalik kandungan iklan.

Ada kemungkinan bahawa dengan mengikuti pautan yang dijangkiti, komputer anda akan dijangkiti dengan virus berbahaya seperti kuda Trojan atau pun ransomware! Jika anda tidak mahu itu berlaku kepada anda dan anda menghargai privasi anda, Baca arahan kami di bawah. Penyingkiran lengkap hijacker pelayar ini akan memastikan bahawa pengalaman menyemak imbas anda akan kembali kepada normal dan kehadiran dalam talian anda akan tinggal peribadi dan selamat sekali lagi.

Penyingkiran Search.webfirst.online

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Search.webfirst.online dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *