Virus keluarkan Search Module (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Search Module

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Search Module. Panduan Search Module penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Search Module adalah hijacker pelayar yang mengubah pengesetan pelayar lalai tanpa sebarang amaran. Ia tidak bermakna bahawa program menjangkit komputer anda dengan perisian berniat jahat, tetapi tidak dibenarkan meminda seting pelayar bukanlah sesuatu yang anda perlu bertolak ansur. Selain itu, Search Module mampu mendedahkan anda kepada satu pelbagai komputer ancaman sekuriti, oleh itu lebih awal anda memadam permohonan dari sistem anda, lebih baik ia akan. Jangan lupa untuk menamatkan semua program-program berkaitan dengan Search Module juga.

Hijacker pelayar tidak mempunyai link download terus, jadi ianya hampir tidak mungkin bahawa pengguna memasang Search Module secara sedar. Sebenarnya, ia telah membuktikan bahawa Search Module biasanya perjalanan yang diberkas beberapa aplikasi lain yang berpotensi tidak diingini, seperti ShopperPro, Bar alat Tuvaro, iWebar, dan lain-lain. Ini bermakna bahawa dalam kes seting pelayar awda telah ditukar, ada kemungkinan tinggi bahawa anda mempunyai sekumpulan aplikasi yang tidak diingini dan mungkin berpotensi berbahaya pada PC anda. Sebab itu, anda perlu menjadi sangat berhati-hati setiap kali apabila anda memuat turun program dari laman web pihak ketiga. Sekiranya anda memerlukan apa-apa permohonan, anda perlu memuat turun dari laman web rasmi.

Namun begitu, walaupun dimuat turun dari laman web, anda perlu menjadi sangat berhati-hati dan prihatin semasa proses pemasangan atur cara. Jangan lewatkan langkah-langkah persediaan penting kerana sesetengah daripada mereka mungkin mengandungi data pada Search Module atau apa-apa aplikasi tambahan yang lain. Jika anda melangkau langkah-langkah pemasangan semasa menjalankan persediaan, program-program seperti Search Module akan pasti mengubahsuai seting enjin carian anda Laman Utama dan lalai.

Remove Search Module
The Search Module Virus

Sebaik sahaja dipasang pada sistem, Sisipan Search Module an ikon pada bar tugas Windows dan hijacks Laman Mozilla Firefox, Google Chrome dan Internet Explorer, dan pengganti Bing di enjin carian. Ia tidak bermakna bahawa Bing mempunyai apa-apa kaitan dengan Search Module. Ia hanya menunjukkan bahawa hijacker pelayar ini menjadikan penggunaan enjin carian popular untuk tujuan tersendiri.

Anda tidak perlu menggunakan Bing melalui Search Module, kerana ia agak mungkin bahawa keputusan carian akan rigged. Perampas pelayar sering mengiklankan kandungan komersil, jadi jika anda mencari sesuatu melalui Search Module, anda mungkin akan terdedah kepada pelbagai perdagangan link yang membawa kepada laman web pihak ketiga. Sedar bahawa redirections berterusan meningkatkan kemungkinan jangkitan malware dan eksploitasi yang dengki. Oleh itu, anda perlu memadam Search Module serta-merta.

Apabila anda membuang Search Module melalui panel kawalan, semula seting pelayar anda kepada lalai, dan kemudian memasang atur cara antiperisian pengintip bereputasi pada mesin. Ia akan menghapuskan semua ancaman exisiting secara automatik, dan akan melindungi komputer anda daripada isu-isu keselamatan yang berpotensi di masa hadapan.

Penyingkiran Search Module

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Search Module daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Search Module dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *