Virus keluarkan SaleBuilder (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan SaleBuilder. Panduan SaleBuilder penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pada pandangan pertama, SaleBuilder kelihatan seperti permohonan yang layak, Namun, itu bukan realiti. Program ini sebenarnya apakah ia untuk menipu pengguna komputer yang berpotensi dengan keupayaannya dikatakan berguna kupon membeli-belah dan kemudahan seperti di rumah. Walaupun, masalah utama di sini adalah bahawa selepas memasang atur cara ini, pengguna sama ada menghadapi tawaran tidak sekali, atau mereka hadapi tetimbul dipersoalkan dan sepanduk yang mempromosi tawaran.

Seperti dalam mana-mana kes, program ini boleh digunakan untuk tujuan jahat, anda mesti menghapuskan SaleBuilder dari PC anda secepat mungkin. Jika tidak, Keselamatan Maya anda akan menjadi serius diancam oleh pelbagai perisian berniat jahat pemasang dan pemalsuan penipuan.

Laman web rasmi daripada SaleBuilder – salebuider.info, bukanlah saluran pengedaran utama permohonan nasib. Laman web aktif dan apa yang salah yang akan berlaku jika anda klik di SaleBuilder muat turun butang, Walau bagaimanapun, laman web adalah benar-benar sia-sia kerana ia membentangkan dasar privasi, dan dokumen ini adalah penting jika anda hanya ingin tahu lebih lanjut mengenai SaleBuilder.

Dasar privasi mendedahkan sambungan kepada pihak ketiga, pekerjaan tracking cookie dan beberapa lain-lain data penting yang mana pengguna komputer mesti tahu. Dalam setiap kes, anda akan mungkin perlu mengalih keluar SaleBuilder daripada komputer anda jika anda men-download menggunakan khidmat mana-mana pihak ketiga.

Perlu diingat bahawa Installrex dan Vittalia adalah antara pengedar perisian yang anda pasti perlu menjauhkan diri daripada. Dalam kes anda memuat turun SharkShopper, DownSavie, atau apa-apa lain klon SaleBuilder yang menggunakan perkhidmatan ini, anda perlu menghapuskan beberapa ancaman yang lain dari komputer anda.

Disebabkan oleh hakikat bahawa SaleBuilder adalah program pengiklanan-disokong, ciri-ciri utama permohonan ini adalah untuk memaparkan iklan-iklan komersial. Pengguna yang memadam adware yang cepat selepas pemasangan mungkin tidak akan melihat apa-apa iklan, Walau bagaimanapun, jika penyingkiran ditangguhkan, lebih banyak dan lebih banyak iklan akan muncul.

Tawaran yang dipaparkan mungkin tidak berbahaya, tetapi mereka juga boleh memulakan dengan mengarah ke Laman perisian berniat jahat, Kedai-kedai dalam talian yang palsu, kini mengumpul data Ukur, dan lain-lain. Perlu diingat bahawa pemaju SaleBuilder adalah tidak bertanggungjawab bagi kandungan mereka menggalakkan, Walau bagaimanapun, mereka yang bertanggungjawab untuk mewujudkan perisian yang tidak dipercayai. Itulah sebabnya mengapa anda perlu mengalih keluar SaleBuilder dari PC anda tanpa sebarang pertimbangan.

Kadang-kadang SaleBuilder Mei diwakili dengan nama yang berbeza, seperti SaAleBauieledere atau SaaleBuuiilders. Ini mungkin menjadi alasan mengapa perisian pembuangan perisian berniat jahat tidak telah ditangkap dan dihapuskan SaleBuilder secara automatik. Dalam kes ini telah berlaku, anda pasti harus memperbaharui program keselamatan yang anda gunakan untuk melindungi komputer anda daripada jangkitan yang lebih berbahaya.

Arahan yang diberikan di bawah mewakili penyingkiran disokong iklan program ini tertentu tetapi tidak semua ancaman yang sedia ada. Sebab itu, memasang alat antimalware sah pada sistem anda amat disyorkan.

Penyingkiran SaleBuilder

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan SaleBuilder dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *