Virus keluarkan Picexa Viewer (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Picexa Viewer. Ini Picexa Viewer Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

Walaupun dinaikkan pangkat sebagai alat berguna yang meningkatkan pengalaman melihat imej, fungsi Picexa anda dengan cara yang agak berbeza. Program ini adalah dituntut untuk menyokong format gambar 67, ciri-ciri pilihan zooming berkualiti tinggi, dan mengurangkan penggunaan sumber untuk sehingga 70% untuk meningkatkan kelajuan komputer anda, Walau bagaimanapun, ia masih dianggap sebagai program yang berpotensi tidak diingini (anak anjing). Ini bermakna bahawa Picexa adalah aplikasi yang pasti tidak dipercayai dan berbahaya yang anda tidak perlu pada PC anda. Namun, jika anda mengetahui bahawa Picexa telah pun dipasang pada mesin Maya anda, anda patut mengalih keluar ia secepat mungkin, kerana ianya mampu menyebabkan anda banyak isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

Laman web wakil rasmi Picexa adalah picexa.com, di mana anda boleh mendapatkan maklumat lanjut tentang permohonan. Laman web menawarkan butang download untuk mendapatkan program ini terus dari sana, Walau bagaimanapun, ini nampaknya adalah mustahil kerana pada pautan yang disediakan untuk dimuat turun adalah tidak aktif. Mempunyai keperluan Picexa yang dinaikkan pangkat kerana program yang sangat berguna, hakikat bahawa pengguna tidak boleh memuat turun dari laman sesawang rasmi mereka, seolah-olah agak pelik.

Walau bagaimanapun, ini adalah hampir tidak satu-satunya perkara yang anda perlu bimbang tentang apabila ia datang untuk Picexa. Hakikat bahawa ia adalah tidak mungkin untuk memuat turun aplikasi dari laman web bermakna bahawa ia mesti telah dipasang pada mesin anda tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada sistem, disebabkan oleh hakikat bahawa pengguna tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan permohonan. Dalam kes ini, mereka hanya bersetuju untuk segala-galanya tergesa-gesa dan membiarkan nasib itu ke dalam sistem tanpa menyedarinya. Oleh itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali Bilakah anda memasang aplikasi baru pada komputer anda dan berhati-hati memilih sumber untuk memuat turun mereka. Jika tidak, sekuriti sistem anda akan diletakkan dalam bahaya.

Selain dari janji-janjinya yang disebutkan di atas, Picexa sepatutnya meningkatkan kelajuan PC. Walau bagaimanapun, ini sudah tentu tidak akan berlaku disebabkan oleh hakikat bahawa jika ada pada sistem, program berjalan proses dalam latar belakang semasa komputer dihidupkan dan ia mengambil banyak tenaga. Ini pasti akan menyebabkan anda menyusahkan dan boleh terus untuk lama sebelum anda sedar Apakah isu sebenar.

perlu diingat bahawa jika anda melihat sebarang perubahan dalam tingkah laku sistem anda, anda perlu pasti mencari sebab menyebabkan mereka secepat mungkin, kerana masalah ini mungkin cara yang lebih serius daripada apa yang anda boleh bayangkan. Selain itu, anda tidak seharusnya menyimpan Picexa pada PC anda kerana keupayaannya untuk bersambung ke Internet tanpa kebenaran anda dan memuat turun perisian berniat jahat kepada sistem anda. Sebaik sahaja dipasang pada anda Mesin maya, perisian berniat jahat mungkin menyebabkan isu-isu teknikal yang pelbagai dan serius mengancam keselamatan peribadi anda.

Dalam kes sesi Pelayaran anda telah dilencongkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa sesetengah jangkitan komputer telah berjaya untuk seterusnya meranapkan Mesin Maya anda. Akibatnya, jangkitan mungkin tersembunyi ke dalam sistem dan mereka boleh membenarkan sesetengah penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Dalam kes ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam apa-apa ancaman dan virus dari sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri, adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan sekaligus.

Picexa boleh dipadam daripada komputer anda sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Pemindahan virus Picexa Viewer

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Picexa Viewer dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *