Virus keluarkan Online Video Promoter (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Online Video Promoter

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Online Video Promoter. Panduan Online Video Promoter penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Online Video Promoter, juga dikenali sebagai Pemain Media, bertujuan untuk membantu pengguna menambah bilangan iklan pandangan mengenai video. Walaupun, apabila menyiasat lebih mendalam, ia kelihatan bahawa program ini berfungsi dengan cara yang berbeza, oleh itu ia dianggap sebagai aplikasi nasib mengganggu yang lain, yang berupaya banjir browser dengan pelbagai iklan komersil yang mungkin serius mengancam keselamatan sistem anda. Seperti yang program disokong iklan ini adalah serasi dengan pelayar web utama – Internet Explorer, Google Chrome dan Mozilla Firefox, ia adalah bertanggungjawab ke atas semua pihak komersial iklan pop-up yang tertera padanya.

Begitu juga untuk yang paling nasib aplikasi, Online Video Promoter adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda muat turun tanpa menyedarinya. Dalam kebanyakan kes, nasib yang memasuki Mesin Maya anda yang diberkas freeware lain dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelbagai adverts mula menunjukkan pada monitor anda. Sebenarnya, ini bukanlah luar biasa sekali, kerana freeware biasanya bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat kerana ini adalah peluang paling mudah menghala ke sistem. Sebab itu, pengguna komputer perlu sangat berhati-hati apabila memasang perisian baru pada mesin mereka dan membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan program ini.

Malah, selepas pemasangan Online Video Promoter pada PC anda, pelbagai proses yang dipanggil WinPL.exe akan dimasukkan untuk anda Task Manager. Di samping itu, semua proses-proses ini akan bersambung ke laman web funwithvids.com sentiasa dan mereka akan pasti melambatkan prestasi Mesin Maya anda. Jika anda mahu mengelakkan ini dari berlaku, anda tidak seharusnya menyimpan Online Video Promoter pada sistem.

Remove Online Video Promoter
The Online Video Promoter Virus

Sekali dipasang pada sistem, Online Video Promoter menyediakan anda dengan pelbagai iklan komersial dan mengganggu tetimbul semasa anda sedang melayari laman web. Masalah utama dengan iklan ini adalah hakikat bahawa ia sering mengandungi pautan yang mungkin mengarahkan semula anda ke laman-laman web yang rosak dan serius boleh mengancam keselamatan peribadi anda. Selain itu, beberapa laman web ini menggalakkan pemasang mencurigakan yang dipenuhi dengan program-program yang tidak diketahui yang boleh menyebabkan kemudaratan kepada OS anda. Namun, dalam kes Mesin Maya anda tidak dijangkiti dengan perisian berniat jahat, ia mungkin menjadi lebih perlahan dan mengalami kemalangan kerap sistem sebaliknya, yang akan menjadi agak menjengkelkan untuk anda.

Selain daripada banjir monitor anda dengan semua pelbagai komersial iklan ini dan membuat PC anda perlahan, Online Video Promoter ini mampu memantau aktiviti Maya anda dan merakam sejarah pelayaran anda. Setelah nasib yang mengumpul data cukup tentang anda, ia mula menyediakan anda dengan iklan-iklan khusus yang berkaitan dengan keutamaan untuk membuat dan kepentingan Maya anda anda membukanya. Setiap klik yang anda membuat membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program ini dan terus kewujudannya.

perlu diingat bahawa Online Video Promoter adalah disokong iklan permohonan, bermakna bahawa tiap-tiap iklan anda klik, keuntungan keuntungan bagi pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program ini. Pada masa yang sama, Semua maklumat yang mengumpul Online Video Promoter tentang anda boleh digunakan untuk tujuan jahat. Oleh itu, anda perlu mengabaikan semua iklan yang disediakan buat masa ini mereka yang timbul pada monitor anda. Selain itu, anda perlu memadam Online Video Promoter jangkitan dari sistem tanpa teragak-agak apa-apa kerana ini adalah satu-satunya cara untuk menamatkan iklan yang mengganggu.

Penyingkiran Online Video Promoter

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Online Video Promoter dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *