Virus keluarkan Oload.cloud (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah parasit yang sneaks pada komputer pengguna tanpa mereka perasan. Tanda-tanda bahawa peranti anda telah dijangkiti dengan apa-apa perisian yang berniat jahat, adalah halaman Oload.cloud. Jika anda sentiasa mendapat Dilencongkan kepadanya atau lihat iklan yang akan ‘dibawa kepada anda oleh Oload.cloud’, anda berada dalam kesulitan.

Sebaik sahaja perosak panggilan pelayar anda dengan ‘rumah’, sebuah semata unpleasantries akan berlaku. Bukan sahaja akan anda mendapat swarmed dengan pelbagai jenis iklan yang menjengkelkan, tetapi penyemak imbas anda akan rosak juga. Berbilang pop-up, dalam teks, banner dan mesej amaran yang berkelip akan melindungi skrin anda setiap kali anda membuka pelayar web anda. Kerana parasit yang mempunyai akses kepada apa-apa data web, ia akan menggunakan sejarah pelayaran awda untuk menyesuaikan kandungan digalakkan, supaya ianya lebih menarik kepada anda. Lagipun, matlamat utama adalah untuk mencipta pendapatan melalui Skim membayar per klik.

Nasib tidak menjangkiti komputer anda sendiri. Ia memerlukan bantuan untuk berbuat demikian. Hanya anda, pengguna, boleh memberi akses ke peranti anda. Ianya mudah, benar-benar. Tiada kebenaran – tidak kemasukan. Ia akan mengambil masa hanya satu klik anda untuk memasang tanpa disedari parasit tersebut pada peranti anda. Tidak cuai dan membaca antara garisan. Penggodam bergantung pada naif dan kecuaian, anda untuk menipu awda supaya membuka pintu untuk apa-apa ancaman berbahaya seperti nasib.

Dalam kebanyakan kes, nasib ini dapat menyerang melalui e-mel spam dan lampiran, percuma pakej perisian dan pautan yang meragukan. Jika anda memilih untuk install Custom, alih-alih yang cepat, dan mengelakkan daripada e-mel spam, anda akan dapat memastikan komputer anda tanpa nasib. Kita juga menasihati pembaca kami untuk mengelakkan klik pada iklan yang mencurigakan. Selalunya, kandungan tersebut membawa kepada sumber-sumber yang dijangkiti.

Mengambil rupa laman web Oload.cloud sebagai amaran. Jika anda tidak memerlukannya, anda risiko menjejaskan Keselamatan dan privasi. Selain itu, menjadi terbiar dan melambatkan pemindahan parasit yang boleh membawa kepada pelayar anda semakin rosak teruk. Kesilapan ketinggalan, slow internet dan aplikasi adalah beberapa gejala-gejala yang akan ikut.

Adware adalah mampu mencuri maklumat peribadi apa jua ia boleh mencari pada komputer anda, seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, akaun bank, nombor kad kredit, ID log masuk, dan sebagainya. Data tersebut adalah berharga kerana ia bertujuan untuk berkongsi dengan orang lain untuk keuntungan. Jika anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, anda perlu untuk menghilangkan gangguan ini, sebelum ianya mampu untuk berbuat apa-apa kerosakan luar pembaikan.

Pemindahan virus Oload.cloud

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Oload.cloud daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Oload.cloud dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *