Virus keluarkan Net Proxy Auto (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Net Proxy Auto. Panduan Net Proxy Auto penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Net Proxy Auto adalah perkhidmatan tidak perlu bahawa sistem komputer anda dengan mudah boleh berlari tanpa. Kewujudan Perkhidmatan ini bermakna satu perkara – komputer telah menyusup dengan nasib yang menyakitkan hati. jangan risau. Nasib tidak benar-benar dianggap sebagai virus sebenar kerana ia tidak mempunyai kuasa untuk merosakkan keseluruhan sistem. Ia mensasarkan penyemak imbas anda sebaliknya. Perisian yang berniat jahat ini adalah sangat baik apabila ia datang kepada ad-menjana aktiviti. Ia akan banjir skrin anda dengan banyak pop-up dan mesej berkelip, selalunya dalam bentuk tawaran eksklusif, tawaran istimewa, kupon, jualan, palsu Kemaskini permintaan, dll

nasib Net Proxy Auto yang akan bercita-cita untuk mengarahkan semula anda ditaja halaman, supaya dapat menjana hasil melalui kaedah membayar per klik atau berbayar. Apakah yang lebih banyak, ia akan lebih pergi jauh sebagai berhenti sejenak apa-apa video yang anda sedang menonton, untuk memaparkan advert untuk mengganggu. Kandungan iklan, disediakan oleh Net Proxy Auto malware tersebut akan dapat anda untuk melakukan apa-apa kerja yang normal pada penyemak imbas anda.

Apa yang anda perlu tahu adalah bahawa perisian berniat jahat saperti adware, tidak maju kerana anda berfikir. Ia tidak boleh hack jalan pada PC anda. Ia adalah anda yang diberi ia mencapai. Ya, anda. Ini berkemungkinan besar akan berlaku tanpa pengetahuan anda. Nasib seperti perkhidmatan Net Proxy Auto ini mempunyai cara yang tricking anda supaya komputer anda tanpa menyedarinya. Selalunya ini berlaku melalui pakej perisian, kemas kini yang palsu, serta e-mel spam dan lampiran, meragukan pautan bebas, dan sebagainya

kami sentiasa mencadangkan pembaca kami supaya berhati-hati apabila memuat turun kandungan daripada internet. Ia sentiasa terbaik untuk memilih adat atau lanjutan jenis proses pemasangan, untuk mempunyai kawalan penuh ke atas kandungan telah disebutkan diikat perisian. Dengan cara ini anda boleh dengan mudah Buang sebarang atur cara yang tidak diingini atau aplikasi yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama. Kita juga menasihati mendapat pengemaskinian anda dari sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja.

Nasib tidak mungkin sebagai berbahaya seperti virus seperti Trojan Horse atau ransomware, tetapi itu tidak bermakna anda harus memandang rendah kebolehan anak. Jangan biarkan parasit ini berniat jahat untuk berkeliaran percuma pada komputer anda. Dengan setiap hari, ia akan menjana lebih banyak dan lebih banyak iklan, sehingga keseluruhan sistem overloads dan bermula terhempas. Hasil daripada serangan berat iklan itu mungkin membebankan komputer anda ke titik yang anda mungkin tidak dapat memulihkan kerosakan yang teruk. Bukan untuk menyebut bahawa iklan yang dipaparkan oleh nasib ini mungkin mengubah laluan anda ke laman web pihak ketiga mencurigakan atau bahkan berbahaya.

Anda boleh mengancam keselamatan web anda dengan klik pada iklan tersebut dan dengan itu membolehkan hacker untuk mencuri data peribadi anda, yang boleh dikongsi bersama orang lain untuk keuntungan. Itulah sebabnya anda perlu mengalih keluar perisian berniat jahat ini daripada komputer anda sebaik sahaja anda menyedari kehadirannya.

Penyingkiran Net Proxy Auto

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Net Proxy Auto dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *