Virus keluarkan MyPoints Score (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan MyPoints Score. Panduan MyPoints Score penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

MyPoints Score adalah satu program untuk membeli-belah dalam talian. Ia menyediakan pelbagai jenis tawaran membeli-belah dan kupon. Selain itu, laman web alat yang memberikan anda pilihan untuk mendaftar untuk peluang untuk mendapatkan ganjaran. Ia juga merangkumi beberapa topik hiburan seperti perjalanan dan permainan. Ciri-ciri termasuk video, kaji selidik dan permainan. Anda boleh mendaftar di MyPoints Score di laman web rasmi untuk menggunakan ciri-ciri tambahan dan melengkapkan peluang untuk memenangi Hadiah-hadiah. Laman web ini mempunyai akaun media sosial rasmi di Facebook dan Twitter.

MyPoints Score dikatakan telah dalam perniagaan sejak tahun 1996, manakala tapaknya telah aktif sejak tahun 2004. Penghakiman oleh dengan membaca keterangannya, alat mungkin berbunyi seperti permohonan yang baik, tetapi ia jauh daripada itu. Pakar Keselamatan sedar beberapa kesilapan dalam kepada fungsi. Khususnya, program ini menjana iklan pop timbul yang tidak diingini. Ia mempunyai pelbagai jenis tawaran yang mungkin kelihatan baik membeli-belah, tetapi Laman sumber mereka yang belum disahkan. Iklan boleh membawa anda kepada laman-laman yang terjejas yang mana penyebaran perisian berniat jahat. Masalah lain dengan MyPoints Score ialah bahawa ia memantau aktiviti dalam talian rakyat dan mengumpul pelbagai jenis data daripada pelayar mereka, termasuk maklumat yang perlu dirahsiakan. Ia boleh merakam nama pengguna yang tersimpan dan kata laluan anda. Data ini dijual kepada pihak ketiga yang berkepentingan yang mungkin mempunyai niat jenayah. Sebab itu, MyPoints Score adalah dikategorikan sebagai nasib.

MyPoints Score mempunyai laman web rasmi dipanggil mypoints.com. Domain ini digunakan untuk memasarkan alat, tetapi ia tidak menyediakan pautan muat turun. Namun, nasib yang merebak ke komputer seluruh dunia setiap hari. Sebab untuk ini adalah bahawa ia telah menemui satu cara untuk mendapatkan diedarkan tanpa pengguna bertawakal memuat turun dan memasang ia. MyPoints Score tidak sengaja tersedia dari laman web sendiri, supaya ia tidak mendapatkan terdedah bagi kesalahan.

Nasib yang akan bergerak dalam gabungan dengan program-program lain. Dalam kebanyakan kes, alat menyatu dirinya ke dalam fail persediaan permohonan freeware dan shareware. Ia memilih jenis program ini kerana pengguna lebih cenderung untuk memuat turun dan memasangnya tanpa mengambil sebarang langkah keselamatan. MyPoints Score datang sebagai satu alat tambahan yang boleh dipasang secara selari dengan program pembohongan yang anda telah memperolehi. Perisian tambahan tidak jalankan wizard pemasangan sendiri. Ia hanya disebut dalam terma dan syarat. Anda perlu mengalih keluar tanda semak dari dalam kotak itu. Inilah sebabnya anda tidak perlu membuang membaca perjanjian pengguna. Adalah lebih baik mengambil langkah berjaga-jaga Keselamatan menyara diri anda apa-apa isu yang tidak perlu.

MyPoints Score dibangunkan untuk menyebabkan seting sendiri. Nasib yang akan melancarkan dirinya pada permulaan sistem dan bekerja di latar belakang. Ia akan mula menghasilkan iklan pop-up, mengandungi pelbagai tawaran produk. Mereka akan menawarkan harga yang sangat rendah dan diskaun. Iklan akan datang dalam bentuk pop-up dan pop-di bawah windows, kotak kupon, banner, pautan dalam teks, kontekstual, terapung, perbandingan, sebaris dan iklan terapung. MyPoints Score akan membuat mereka berwarna-warni dan menggunakan fon khas dan kilat animasi untuk menarik perhatian anda. Nasib yang membenam pautan ke tetingkap iklan tanpa mendedahkan tapak yang mana mereka berasal. Berikutan mereka menginap perjudian dengan keselamatan anda.

Pada MyPoints Score di laman web rasmi, ia dinyatakan bahawa entiti di belakang ia dipanggil MyPoints.com, Inc Ia adalah sebuah syarikat dari San Francisco, California. Mengikut syarat-syarat Perkhidmatan (TOS), entiti yang tidak bertanggungjawab untuk apa-apa masalah orang mungkin mengalami dengan menggunakan. Jika anda mendapat jangkitan dengan perisian berniat jahat daripada sebuah iklan pop timbul, anda akan perlu untuk menampung kerugian anda sendiri. Dasar privasi ini menyatakan bahawa MyPoints Score akan mengumpul maklumat dari pelayar anda. Dengan menggunakan alat, anda bersetuju untuk ini. Data adware yang boleh mengumpul anda memberikan kepada beberapa maklumat yang perlu disimpan rahsia, seperti Harta Intelek anda, e-mel dan alamat fizikal, negara asal, nama pengguna, kata laluan dan data lain yang sensitif.

Untuk mengelakkan sistem anda dijangkiti malware dan akaun digodam, anda perlu membuang pasang MyPoints Score secepat mungkin. Terdapat panduan pemindahan yang berikut untuk membantu anda dengan proses. Selepas menjalankan penyingkiran secara manual, anda harus lakukan untuk imbasan automatik Mesin anda dengan program AV untuk memeriksa jika mana-mana alat rahsia yang lain telah dapat menyelinap dengan nasib kepada bantuan atau bersama-sama dengan ia.

Penyingkiran MyPoints Score

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan MyPoints Score dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *