Virus keluarkan My Inbox Helper (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Sambungan pelayar My Inbox Helper menjanjikan untuk membantu anda dalam menguruskan akaun e-mel anda. Hakikatnya, ia adalah sebuah aplikasi yang palsu daripada kategori hijacker pelayar, yang membawa hanya masalah kepada mangsa-mangsa yang. Sebaik sahaja parasit yang akan dipasang, ia akan mula menghasilkan banyak iklan yang mengganggu, bilangan yang akan bertambah setiap hari. Apa-apa kandungan yang ditaja diketahui sering pangkat tawaran eksklusif, tawaran istimewa, diskaun peribadi, iklan akan muncul di skrin anda dalam pelbagai bentuk – pop-up, dalam teks, banner dan berkelip walaupun mesej amaran dan sebagainya

. Perampas boleh mengambil kawalan penuh ke atas penyemak imbas anda. Perisian berniat jahat ini boleh dengan mudah menggantikan Laman web, Laman tab baru dan enjin carian lebih pilihan anda dengan laman web adat. Dari saat perosak menjengkelkan panggilan pelayar anda dengan ‘rumah’, ia akan mengubah sebarang seting yang difikirkannya patut, untuk memastikan bahawa ia menjalankan misinya tanpa gangguan.

Cara-cara paling biasa untuk mendapatkan pelayar anda dijangkiti dengan hijacker pelayar adalah melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, fail torrent rosak, dijangkiti pautan, permintaan Kemaskini palsu, serta perisian percuma pakej. Ini hijacker My Inbox Helper yang tertentu boleh dipasang secara terus dari kedai aplikasi pelayar anda. Untuk memastikan bahawa tidak ada perisian berniat jahat sneaks anda dan mendapat dipasang bersama-sama dengan perisian lain, anda perlu membuat ia satu tabiat memilih sebuah pepasangan maju Custom/.

Parasit seperti perampas bergantung kepada kecuaian dan akan disembunyikan dalam pakej perisian. Jika anda memilih mod cepat dalam Pendeta Persediaan, parasit tersebut akan secara automatik dipasang pada peranti anda tanpa pengetahuan anda. Jika anda mengikuti nasihat kami, mana-mana pepasangan pilihan akan kelihatan kepada anda. Pastikan untuk membuang pilihan perisian tambahan sebelum anda selesai memasang atur cara yang anda mahu.

Bukan sahaja tidak parasit yang mempunyai akses kepada tetapan penyemak imbas anda, tetapi ia boleh dengan mudah mendapatkan maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada hasil carian dan sejarah pelayaran. Terima kasih kepada data ini, hijacker ini akan mampu untuk mencipta kandungan khusus disasarkan bahawa pengguna akan tertarik, dan oleh itu adalah lebih cenderung untuk klik pada. Parasit ini diwujudkan bertujuan untuk menjana pendapatan bagi syarikat pemaju, serta juga untuk halaman yang ditaja, melalui kaedah membayar per klik.

Untuk meningkatkan peluang kejayaan, perisian berniat jahat ini akan memastikan untuk meningkatkan bilangan iklan setiap hari. Bahawa yang berkata, ia Snape hanya jumlah kandungan ia akan dipaparkan. Parasit yang tidak diprogramkan untuk mengesahkan mereka. Maknanya, anda boleh mendapatkan dihalakan semula ke laman web pihak ketiga mencurigakan dan bahkan berbahaya jika anda klik pada iklan yang rendang itu. Satu-satunya cara untuk mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali ke kehadiran dalam talian yang selamat dan swasta adalah untuk mengalih keluar hijacker pelayar ini menjengkelkan dari PC anda sebelum terlambat.

Penyingkiran My Inbox Helper

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar My Inbox Helper daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar My Inbox Helper dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *