Virus keluarkan Kolnewsupdate.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Kolnewsupdate.info

Halaman Kolnewsupdate.info adalah akibat daripada aktiviti yang berniat jahat pada komputer anda. Jika halaman terus muncul pada penyemak imbas anda, ia bermakna bahawa parasit jahat daripada kategori nasib telah menyerang peranti anda. Sebaik sahaja perosak ini panggilan pelayar terkenal, masalah sebenar bermula.

Nasib ini mampu mengubah seting web. Ia juga boleh memasang apl rendang, pelanjutan dan bar alat, tanpa kebenaran anda. Tapi itu tidak semua. Kesan terburuk jangkitan adware adalah iklan yang ia akan menghasilkan jumlah yang besar. Untuk memastikan bahawa ia akan menyediakan kandungan yang anda akan lebih cenderung untuk klik pada, parasit ini akan memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data web seperti menyemak imbas sejarah dan carian. Dengan maklumat ini, ia akan mampu untuk menyediakan iklan disasarkan yang pasti akan menarik perhatian anda.

Nasib diprogramkan untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik. Jadi, untuk setiap klik anda membuat kandungan digalakkan, parasit yang akan dibayar. Iklan lebih banyak dipaparkan lebih baik peluang untuk menjana pendapatan. Masalahnya dengan adware ialah, bahawa ia peduli hanya tentang bilangan halaman ditaja ia akan menunjukkan. Ia tidak akan mengesahkan mereka, jadi adalah lebih baik jika anda mengelakkan daripada iklan tersebut, kerana ada kemungkinan anda mungkin mendapatkan dihalakan semula sumber berbahaya, memohon untuk membahayakan komputer anda.

Berita baiknya adalah, bahawa nasib tidak boleh mendapatkan akses kepada komputer anda melainkan anda memberikan diri anda. Maknanya, ia tidak boleh hack jalan pada PC anda. Ia perlu kebenaran anda, untuk menyerang. Selalunya, pengguna tanpa disedari memasang perisian jahat pada komputer mereka. Ini berlaku apabila mereka tergesa-gesa ke pemasangan, tanpa memberi perhatian kepada terma-terma dan syarat-syarat atau cara proses yang mereka pilih.

Remove Kolnewsupdate.info
The Kolnewsupdate.info Virus

Jika terdapat sebarang atur cara tersembunyi atau aplikasi, dan anda telah memilih untuk memasang yang cepat, ini bermakna bahawa perisian tambahan tersebut akan dipasang secara automatik, walaupun tidak betul didedahkan kepada anda. Untuk memastikan pepasangan pilihan tidak akan disembunyikan daripada anda, anda perlu pilih mod lebih maju atau adat dalam Pendeta Persediaan. Buang mana-mana kandungan bonus yang anda lihat, kerana ia mungkin perisian yang berniat jahat yang terselindung. Cara lain untuk nasib menyelinap pada peranti anda adalah melalui e-mel spam, pengemaskinian palsu, fail-fail torrent dan pautan rendang.

Nasib teruk boleh merosakkan pelayar anda. Terima kasih kepada iklan yang berat yang akan dijana pada penyemak imbas anda setiap hari, anda akan mula mengalami ketinggalan, kelajuan internet yang perlahan, serta aplikasi kerap kemalangan. Jika anda tinggal terbiar dan tidak bertindak terhadap parasit merbahaya ini, ia akan benar-benar memusnahkan pelayar web anda dan anda akan tidak mempunyai sesiapa untuk menyalahkan tetapi diri anda sendiri. Lebih lama anda kelewatan, buruk keadaan anda akan mendapat.

Bilangan iklan akan terus berkembang dengan setiap hari berlalu, dan mereka akan mendapat lebih banyak dan lebih agresif. Privasi dan Keselamatan anda akan pasti mendapat terjejas jika anda memanjangkan penginapan ini perisian berniat jahat. Satu-satunya cara anda boleh mengembalikan kawalan ke atas pelayar anda sekali lagi dan melindungi data peribadi dan kewangan anda dari jatuh ke tangan para hacker adalah untuk membuang gangguan siber ini sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya pada PC anda.

Penyingkiran Kolnewsupdate.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Kolnewsupdate.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *