Virus keluarkan Gate Snapper (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Gate Snapper

Gate Snapper adalah hanya satu lagi aplikasi nasib tipikal yang datang daripada keluarga SuperWeb LLC terkenal. Pada lain-lain ahli-ahli dalam keluarga tersebut, sebaik sahaja infiltrates Gate Snapper komputer anda, ia menjana nada sia-sia iklan pop timbul yang boleh menyebabkan kemalangan kerap sistem dan melambatkan sesi anda menyemak imbas dengan ketara.

Selain itu, iklan mungkin mengarahkan anda ke beberapa laman web yang mencurigakan dan serius mengancam keselamatan peribadi anda. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk mengalih keluar Gate Snapper dari sistem sebaik sahaja anda perasan dengan kehadirannya di atasnya.

Gate Snapper dinaikkan pangkat sebagai aplikasi yang berguna yang akan membantu anda untuk “mengemudi kekacauan itu”. Walau bagaimanapun, apabila menyelidik lebih mendalam, ia tampaknya menjadi program yang benar-benar tidak berguna dan berpotensi tidak diingini. Oleh itu, anda tidak seharusnya menyimpan pada PC anda.

Walaupun Laman web rasmi gatesnapper.com sendiri -, laman web ini pada masa ini tidak dapat membuka. Memandangkan hakikat ini, seseorang boleh menyimpulkan bahawa Gate Snapper telah menggunakan kaedah lain untuk masukkan mesin Maya anda tanpa pengetahuan anda.

Kebiasaannya, atur cara perisian iklan memasuki sistem tersebut bersama-sama dengan sekumpulan aplikasi lain yang anda tidak perlu pada PC anda. Ini biasanya berlaku apabila anda memasang perisian percuma yang baru pada sistem dan tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan. Kemudian anda bersetuju dengan segala-galanya tergesa-gesa dan biarkan program nasib ke dalam PC anda.

Selain itu, terdapat kemungkinan bahawa anda telah klik pada beberapa iklan yang mempromosi sistem percuma Pengoptimal atau pengimbas. Dalam mana-mana, tidak kira apa kes, jika anda tidak cukup berhati-hati dengan kandungan yang anda akses atau muat turun, anda akan pasti berakhir dengan perisian berniat jahat pada komputer anda.

Remove Gate Snapper
The Gate Snapper Virus

Seperti tiap-tiap permohonan yang disokong pengiklanan, objektif utama Gate Snapper adalah untuk membuat keuntungan dengan mudah untuk meneruskan kewujudannya. Satu-satunya cara untuk melakukan ini adalah untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan dengan pihak ketiga affiliate dan dipaparkan oleh iklan-iklan yang mereka berikan.

Setiap kali anda klik untuk advert, pemaju Gate Snapper buat duit. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi amat berbahaya kerana iklan ini sering membawa kepada laman web yang rosak dan PC anda mungkin dijangkiti dengan mudah dengan perisian berniat jahat. Sebab itu, mengeluarkan Gate Snapper dari sistem amat disyorkan.

Berita baiknya di sini adalah bahawa penyingkiran Gate Snapper bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh memadam program bersama-sama dengan iklan, sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini.

Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Pemindahan virus Gate Snapper

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Gate Snapper daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Gate Snapper dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *