Virus keluarkan Fastsearch.mobi (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Fastsearch.mobi. Panduan Fastsearch.mobi penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda pelayar bertindak pelik sejak kebelakangan ini? Well, adalah halaman Fastsearch.mobi terus muncul di skrin anda, anda mempunyai hak untuk bimbang. Nampaknya, pelayar web anda telah menyusup dengan hijacker yang jahat. Sebaik sahaja parasit ini menubuhkan sendiri pada platform web anda, ia akan bergerak perubahan penetapan yang perlu, yang diperlukan untuk mencapai misinya. Ia boleh memasang apl boleh dipersoalkan atau Bar Alatan yang difikirkannya patut apa-apa, dan akan berbuat demikian tanpa pengetahuan dan kebenaran anda. Apatah lagi, dengan hijacker akan bertukar pelayar dalam alat memaparkan iklan.

Tidak lama selepas penyusupan, Fastsearch.mobi akan mula menjana pelbagai iklan dalam bentuk yang berbeza – pop-up, dalam teks, banner dan mesej amaran berkelip. Kandungan seperti itu dinaikkan pangkat akan disasarkan khusus untuk tampil lebih menarik kepada pengguna. Bagaimanakah caranya? Memang semua terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk memantau aktiviti dalam talian dengan mangsa dan mengumpul data web seperti penyemakan keputusan-keputusan sejarah dan Cari. Objektif utama di sebalik ini adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik.

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi pelayar hijacker pengagihan termasuk pakej perisian percuma, pengemaskinian palsu, dijangkiti iklan dan link, fail-fail torrent, mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, dan sebagainya. Ia adalah sangat penting untuk menyebut bahawa hijacker pelayar tidak boleh menyerang tanpa kebenaran anda. Yang bermaksud, bahawa di suatu tempat, entah bagaimana, anda memberikannya akses kepada komputer anda.

Sering kali, apa yang berlaku apabila anda terlalu terburu-buru dan memilih untuk dipasang yang pantas. Kesilapan besar. Dengan cara ini, jika ada mana-mana perisian berniat jahat yang tersembunyi seperti perisian tambahan, anda bukan sahaja akan menyedari kewujudannya tetapi juga secara automatik akan memberikan ia capaian, bersama-sama dengan program yang anda ingin pasang di tempat pertama. Sebaliknya, anda perlu memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan berbuat demikian, anda dengan mudah boleh lihat mana-mana pepasangan pilihan dan buang mereka, jadi mereka tidak menyerang PC anda.

Perampas pelayar yang tidak berbahaya. Mengendahkan amaran kami dan bertindak terhadapnya, atau anda akan menghadapi banyak masalah. Masa yang lebih banyak parasit yang dibenarkan untuk menginap, lebih banyak yang dinaikkan pangkat kandungan akan meningkat nombor. Ini akan menjejaskan pelayar anda, yang tidak lama lagi akan mula mengalami kesukaran yang memaparkan semua iklan yang dibuang dengan cara yang tidak dapat dielakkan. Ia tidak akan menjadi lama sehingga ia bermula terhempas dan ketinggalan, dan, pada satu masa nanti, walaupun berhenti berfungsi sepenuhnya. Mempunyai sebuah pelayar hijacker kompromi dalam talian Keselamatan dan privasi. Untuk memastikan anda maklumat peribadi dan kewangan dari tangan hacker, anda perlu mengalih keluar parasit ini sebelum terlambat!

Penyingkiran Fastsearch.mobi

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Fastsearch.mobi dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *