Virus keluarkan Epic Search (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Epic Search

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Epic Search. Ini Epic Search Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda Laman web dan enjin carian telah menggantikan Tempahan? Adakah anda mempunyai sebarang idea apa mungkin disebabkan kelakuan pelayar yang luar biasa ini? Kami ada jawapannya untuk anda – kerana pelayar web anda telah dirampas. Jika anda sering mendapat diarahkan ke laman web EpicSearch.in, ia adalah tanda buruk yang lain. EpicSearch.in redirect merupakan tanda yang jelas bahawa hijacker pelayar lurks di komputer anda. Perisian berniat jahat ini adalah mampu menjana pelbagai iklan – pop-up, dalam teks, sepanduk, dan lain-lain

Apakah tujuan tindakan sedemikian? Untuk mencipta pendapatan pay per klik. Dan ia merupakan satu strategi yang menang. Terima kasih kepada keupayaan dengan hijacker untuk mendapatkan maklumat peribadi mangsa, ia boleh menyesuaikan iklan mengikut sejarah menyemak imbas dan Cari pertanyaan pengguna. Seolah-olah semua itu tidak cukup, perampas pelayar juga dikenali untuk mengubah suai seting pelayar dan juga pasang penambahan dipersoalkan, pelanjutan dan bar alat yang boleh membantu dalam tugas-tugas tersebut berniat jahat.

Cara yang paling biasa hijacker pengagihan termasuk mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, permintaan Kemaskini palsu, percuma pakej perisian pautan rosak dan iklan, dan sebagainya. Jika anda tersandung apabila tetimbul yang menggesa anda untuk mengikuti pautan untuk mengemaskini satu program pada komputer anda, kami amat menyarankan terhadap klik padanya. Lebih sering daripada tidak, link tersebut mengubah laluan ke halaman yang meragukan yang bertujuan untuk membahayakan komputer anda.

Remove Epic Search
The Epic Search Virus

Kami cadangkan anda bergantung kepada sumber-sumber yang berlesen dan rasmi untuk kemas kinian perisian anda. Lebih-lebih lagi, jika anda melihat yang mencurigakan iklan yang kelihatan terlalu baik adalah benar, ia mungkin adalah. Lebih menarik dan mustahil advert yang kelihatan, lebih banyak mungkin ia adalah bahawa ia adalah palsu. Jika anda ingin selamat daripada jangkitan virus yang berpotensi, anda dinasihati untuk mengemudi jelas dari e-mel spam, terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Satu lagi perkara yang boleh anda lakukan, untuk dilindungi daripada jangkitan mungkin siber, adalah untuk memilih untuk pemasangan adat advanced/, apabila anda mahu untuk memasang perisian yang anda telah muat turun dari internet.

Perampas pelayar tidak dianggap menjadi virus yang sebenar kerana mereka tidak menjangkiti sistem komputer anda. Hanya pelayar anda. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa anda perlu memandang rendah kuasa ini perisian berniat jahat. Ianya mampu melakukan banyak kerosakan, jika ditinggalkan tanpa jagaan. Jika anda tidak meneruskan dengan penghapusan sebaik sahaja anda perasan kehadirannya pada komputer anda, ia boleh mencuri data penting seperti kata laluan, akaun bank, nombor kad kredit, alamat IP, dan lain-lain

lebih banyak masa anda biarkan ia percuma, berkeliaran buruk di Akibatnya akan mendapat. Pada satu masa nanti, pelayar akan gagal untuk memuatkan semua iklan yang dihasilkan oleh hijacker itu. Ia akan mula kemalangan pada pertama kali, dan dari semasa ke semasa, ia akan berhenti berfungsi sepenuhnya. Mangsa-mangsa ini parasit jahat juga mungkin mengalami sambungan internet yang perlahan. Jika anda mahu belajar bagaimana untuk menghapuskan hijacker ini mengganggu, membaca perenggan seterusnya.

Pemindahan virus Epic Search

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Epic Search dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *