Virus keluarkan Disk Optimizer Pro (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Disk Optimizer Pro

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Disk Optimizer Pro. Panduan Disk Optimizer Pro penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Disk Optimizer Pro yang diklasifikasikan sebagai sambungan pelayar yang biasanya diedarkan dengan bantuan pihak ketiga pemasang digabung dengan perisian lain Windows serasi. Disebabkan oleh hakikat bahawa Disk Optimizer Pro adalah serasi dengan tiga pelayar web utama – IE, Mozilla Firefox dan Google Chrome, pelanjutan boleh dipasang pada mana-mana daripada mereka. Jika kes ini dengan PC anda, anda dinasihatkan untuk mengesan dan menghapuskan permohonan nasib sebaik sahaja anda menyedarinya pada mesin Maya anda.

Sebagai Disk Optimizer Pro adalah program yang dibayar, anda akan perlu membayar $79,99 jika anda mahu menggunakannya. Walaupun, tidak kira apa yang berlaku, Disk Optimizer Pro pasti akan mencari jalan untuk seterusnya meranapkan sistem anda. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada PC anda, kerana anda tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan permohonan. Dalam kes ini, anda hanya bersetuju untuk segala-galanya dan membiarkan nasib itu ke dalam sistem tanpa menyedarinya.

Disk Optimizer Pro menggunakan kaedah lain pencerobohan serta. Alat yang biasanya Sembunyi di sebalik lampiran e-mel spam, pautan rosak atau laman web untuk memasukkan komputer anda, atau ia hanya menimbulkan sebagai satu sistem yang palsu atau Kemaskini program.

Sebaik sahaja Disk Optimizer Pro menjangkit anda Mesin maya, program ini akan bermula dengan penuh pengeboman segala macam amaran selepas itu. Amaran ini akan cuba meyakinkan anda bahawa cakera keras anda memerlukan pengoptimuman dan semasa anda panik, untuk membeli alat ini. Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu tahu mengenai Disk Optimizer Pro adalah bahawa anda perlu mengalih keluarnya dari PC anda, dan bukan membelinya. Jika tidak, anda adalah sangat mungkin untuk mengalami banyak isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

Remove Disk Optimizer Pro
The Disk Optimizer Pro Virus

Walaupun pada hakikatnya bahawa Disk Optimizer Pro yang sepatutnya untuk mengoptimumkan sesi Pelayaran anda, nasib aplikasi itu menjanakan proses ini sukar sebaliknya. Sambungan berkomunikasi dengan pelayan jauh nasib dan memaparkan pelbagai iklan komersial, seperti pop-up dan menawarkan banner, setiap kali anda cuba untuk menggunakan pelayar web anda. Malangnya, ada jaminan jika iklan ini boleh dipercayai atau tidak, sekali gus membuka mana-mana mereka meletakkan sistem anda dalam bahaya. Di samping itu, tetimbul banyak yang disediakan oleh Disk Optimizer Pro, yang berupaya melambatkan kelajuan Internet anda, mengalami kemalangan kerap sistem dan mengganggu aktiviti pelayaran anda. Oleh itu, anda mesti menghapuskan Disk Optimizer Pro dari PC anda secepat mungkin.

Selain daripada banjir monitor anda dengan perdagangan banyak iklan, Disk Optimizer Pro adalah mampu memantau aktiviti Maya anda dan merakam sejarah pelayaran anda. Setelah nasib yang mengumpul data cukup tentang anda, ia mula menyediakan anda dengan iklan-iklan khusus yang berkaitan dengan keutamaan untuk membuat dan kepentingan Maya anda anda membukanya. Setiap klik yang anda membuat membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program ini dan terus kewujudannya. Jika anda mahu mengelakkan ini dari berlaku dan melindungi sekuriti sistem anda, anda harus menamatkan iklan komersial dengan mengalih keluar Disk Optimizer Pro Mesin Maya anda.

Dalam kes bahawa sesi Pelayaran anda telah dilencongkan ke laman web tidak boleh dipercayai dan tidak selamat, sesetengah terjejas fail dan virus-virus komputer boleh berjaya menembusi ke dalam PC anda. Akibatnya, jangkitan mungkin kini tersembunyi dalam sistem dan mereka boleh membuat ia mungkin untuk penjenayah siber untuk mendapat capaian ke komputer anda dan mencuri maklumat peribadi dan kewangan anda. Jika ini berlaku, satu-satunya cara untuk mengalih keluar sebarang ancaman dan virus sepenuhnya dan melindungi maklumat anda daripada dicuri adalah dengan menggunakan program antimalware tersebut di atas. Dengan menggunakan, anda boleh dengan mudah mencari dan menghapuskan semua ancaman yang tersembunyi dalam sistem anda.

Penyingkiran Disk Optimizer Pro

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Disk Optimizer Pro dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *