Virus keluarkan Deviceextff.cool (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Deviceextff.cool

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Deviceextff.cool. Panduan Deviceextff.cool penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda tertanya-tanya jika pelayar anda telah dijangkiti oleh perisian yang berniat jahat? Baiklah, jika anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Deviceextff.cool, yang mungkin adalah kes. Pakar IT pautan Laman ini kepada jangkitan hijacker pelayar. Walaupun Laman web ini tidak ‘virus’ itu sendiri, ia tentu merupakan satu alat di tangan para hacker. Perampas akan dapat menggantikan Laman Utama dan pembekal carian pilihan anda dengan halaman tersuai. Dalam kes ini, halaman Deviceextff.cool.

Ia juga dikenali bahawa hijacker yang bombards kepada mangsa dengan banyak iklan yang mengganggu kandungan dalam bentuk pop-up, dalam teks, banner dan mesej amaran berkelip. Tujuannya adalah agar pengguna klik pada seberapa banyak daripada mereka sebanyak mungkin dan dengan itu mewujudkan keuntungan membayar per klik. Terima kasih kepada kebolehan hijacker tersebut, ini akan membuktikan untuk menjadi satu tugas yang mudah. Ini adalah kerana perampas pelayar boleh mendapatkan data web pengguna dengan mudah. Oleh pelayar sejarah dan Cari pertanyaan mereka mencuri, mereka boleh menyesuaikan iklan, jadi ia dilihat lebih menarik kepada mangsa dan membuat mereka yang paling berkemungkinan kepada klik pada mereka.

Cara yang paling biasa hijacker pengagihan termasuk mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, rosak iklan dan link, penyertaan perisian, alat-alat utiliti palsu, palsu Kemaskini permintaan, dll. Bagi mengelakkan jangkitan malware yang berpotensi, kami mengesyorkan pembaca kami untuk memilih mod lanjutan Custom/ dalam Pendeta Persediaan, daripada memilih pemasangan yang cepat.

Remove Deviceextff.cool
The Deviceextff.cool Virus

dengan mengikuti nasihat kami, anda akan dapat melihat kandungan penuh apa yang anda muat turun. Jika anda melihat mana-mana program-program tambahan atau aplikasi yang tidak didedahkan semasa proses muat turun, kami amat mengesyorkan bahawa anda membuang pilihan mereka. Lebih sering daripada tidak, perisian tersebut tersembunyi adalah sebenarnya perisian berniat jahat yang terselindung. Itulah sebabnya mengapa anda perlu beri perhatian kepada apa yang anda klik atas, Bilakah anda sedang melayari internet. Anda tidak pernah tahu apa yang bahaya mungkin mengintai di sebalik iklan yang seolah-olah boleh dipercayai.

Manakala perampas pelayar tidak dianggap virus yang sebenar, mereka adalah tidak berbahaya. Mereka dikenali untuk menyerang, pelayar anda sahaja, bukan sistem keseluruhan komputer. Tetapi tidak membuat kesilapan, mereka mampu melakukan kerosakan yang serius. Ia adalah satu perkara masa sebelum pelayar anda mendapat terlalu melimpah dengan iklan yang ia tidak boleh dipaparkan. Ia akhirnya akan mula terhempas dan pembekuan sehingga ia berhenti bekerja sama sekali. Yang telah mengapa ia adalah penting untuk menghapuskan parasit jahat ini dari PC anda sebagai tidak lama lagi seperti yang anda perasan kewujudannya. Semakin lama anda membiarkan ia berkeliaran percuma, yang lebih teruk ia akan mendapat. Bukan sahaja anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja pada penyemak imbas anda, tetapi privasi dan Keselamatan anda mendapatkan terjejas.

Hacker boleh mengeksploitasi kelemahan ini dan cuba untuk mencuri data penting seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, nombor kad kredit, alamat IP, akaun bank, bukti kelayakan log masuk, dan sebagainya. Anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, Adakah anda? jangan risau. Kami boleh membantu anda berjaya menyingkirkan hijacker pelayar yang jahat ini. Apa yang anda perlu lakukan adalah bertindak dengan cepat dan ikut kami arahan terperinci di bawah ini, bagi membolehkan kembali kepada pengalaman pelayaran yang selamat dan bebas daripada iklan.

Penyingkiran Deviceextff.cool

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Deviceextff.cool dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *