Virus keluarkan Convert2mp3 (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Convert2mp3

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Convert2mp3. Ini Convert2mp3 Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Tiba-tiba anda Laman web dan enjin carian harus digantikan oleh Convert2mp3 Laman web? Ia kelihatan seperti pelayar web anda telah dirampas. Malah, ia adalah sangat mungkin bahawa seting pelayar lain telah mendengarnya juga seperti pemasangan bar alatan, sambungan dan tambahan tidak dibenarkan. Mangsa pelayar perampas juga Dapatkan dihujani oleh pop-up, iklan tawaran eksklusif, kupon, palsu pengemaskinian dan mesej berkelip yang menginap khusus disasarkan, mengikut sejarah pelayaran yang sudah diperolehi dan tabiat pengguna, terima kasih kepada yang kebolehan hijacker’s.

Yang ingin mendapatkan maklumat pelayaran mereka dipantau? Ini adalah perlanggaran Keselamatan serius, itulah sebabnya mangsa Convert2mp3 ” virus ” adalah dinasihatkan untuk meneruskan penyingkiran serta-merta perisian berniat jahat ini, sebelum iklan tersebut mempunyai peluang untuk membawa mereka ke laman web mencurigakan pihak ketiga yang boleh dijangkiti dengan lain-lain virus.

Ia adalah sangat biasa bagi pelayar perampas untuk mendapatkan diedarkan melalui e-mel spam dan lampiran. Pengguna perlu sedar tentang potensi ancaman yang memiliki Surat daripada penghantar yang tidak diketahui. Ia tidak digalakkan untuk membuka mana-mana e-mel atau lampiran dengan asal yang mencurigakan.

Remove Convert2mp3
The Convert2mp3 Virus

Hijacker Convert2mp3 yang selalunya tersembunyi dalam pakej perisian percuma. Apa pengguna boleh lakukan dalam kes-kes tersebut adalah untuk sentiasa memilih untuk proses pemasangan tersuai, untuk memastikan terdapat tiada perisian tambahan yang dimasukkan ke dalam pakej tersebut. Dengan cara ini, Semua anda perlu lakukan adalah Buang mana-mana perisian yang anda anggap mencurigakan atau tidak juga berhasrat untuk memuat turun di tempat pertama. Tidak pantas untuk menekan butang “Seterusnya” bahawa apabila berikutan melalui pemasangan kerana tindakan rushed tersebut boleh membawa kepada jangkitan virus.

Manakala redirect Convert2mp3 yang tidak betul-betul dianggap virus itu sendiri, ianya masih satu alat di tangan para hacker. Perampas pelayar secara umumnya hanya menyakitkan hati ad-menjana PUPs (berpotensi tidak diingini program) yang mencipta pendapatan dengan kaedah membayar per klik. Tetapi tidak membuat kesilapan, masih ada kemungkinan untuk mendapatkan lebih daripada sekadar serangan ad purata yang pergi bersama-sama dengan mana-mana pelayar hijacker. Masalahnya ialah, anda tidak pernah tahu di mana link tersebut meragukan boleh mengarah anda. Anda mungkin jatuh mangsa kepada virus-virus lain yang lebih berbahaya seperti ransomware, cacing atau bahkan Trojan Horse yang boleh dengan mudah mendapatkan data peribadi anda seperti kata laluan, nombor kad kredit, maklumat bank akaun, dan sebagainya

untuk mengelakkan perkara daripada berlaku, anda mesti meneruskan penyingkiran hijacker di Convert2mp3 secepat anda notis pelayar anda telah dijangkiti olehnya. Kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Hanya Teruskan membaca dan mengikuti arahan terperinci kami untuk menyingkirkan gangguan malware ini sekali dan untuk semua!

Pemindahan virus Convert2mp3

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Convert2mp3 daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Convert2mp3 dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *