Virus keluarkan Chrome Update Pending (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Jika anda perhatikan bahawa pelayar Google Chrome memaparkan Kemaskini pop-up, anda perlu bersedia untuk masalah. Ia adalah penting untuk ambil perhatian, bahawa mesej itu adalah palsu dan sekadar berperanan sebagai satu cara untuk membahayakan komputer anda. Tetimbul Chrome Update Pending ini adalah sumbangan hijacker pelayar yang telah menyusup PC anda. Anda perlu tahu bahawa Google Chrome menggunakan taktik amaran sedemikian. Parasit ini diprogramkan untuk banjir skrin anda dengan pelbagai iklan yang mengganggu, ada yang boleh membawa kepada sumber-sumber boleh dipersoalkan. Ini adalah kerana perisian berniat jahat ini Snape hanya memaparkan promosi seberapa banyak yang mungkin, dan tidak mengambil berat jika mereka mengubah laluan ke halaman yang selamat.

Untuk setiap klik yang anda buat pada mereka, hijacker yang akan dibayar. Iklan boleh disalahertikan kerana hijacker itu akan menggunakan sejarah pelayaran awda untuk menyesuaikan mereka dan menjadikan mereka lebih menarik kepada anda. Tidak membuta tuli mempercayai iklan rawak yang seolah-olah terlalu bagus untuk menjadi kenyataan. Apabila tetimbul Chrome Update Pending yang membuat penampilan pertama mereka, anda perlu bertindak cepat dan membuang parasit yang bertanggungjawab untuk kewujudan mereka.

Pelayar hijacker sering lurks di sebalik pakej perisian percuma, rendang pautan iklan, fail-fail torrent rosak, pengemaskinian yang palsu, serta mesej e-mel spam yang mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Membuat ia satu tabiat untuk mengelakkan dari membuka e-mel spam. Sentiasa berfikir dua kali sebelum anda klik pada apa-apa. Tergesa-gesa dan naif adalah dua ciri-ciri buruk mana-mana pengguna. Membaca antara garisan dan jangan lewatkan halaman terma dan syarat tanpa membaca teks penuh terlebih dahulu.

Apabila memasang perisian pada komputer anda, kami amat mengesyorkan memilih jenis pemasangan, untuk lebih maju supaya anda boleh memaparkan kandungan penuh apa yang telah anda download. Dengan cara ini, mana-mana program tersembunyi atau permohonan akan kelihatan untuk anda untuk membuang pilihan, jadi ia tidak secara automatik dipasang pada PC anda.

Perampas pelayar adalah parasit yang berbahaya untuk komputer anda. Jika anda membenarkan mereka untuk tinggal di dalam komputer anda, ia boleh merosakkan pelayar anda serius. Ketinggalan dan internet perlahan adalah dua daripada gejala-gejala yang tidak dapat dielakkan akan muncul. Seterusnya, pelayar web anda akan mendapat terlalu melimpah dengan pelbagai iklan yang dibuang mengikut cara yang tiap-tiap hari. Ini akan menyebabkan ia merudum dan pembekuan pada setiap hari sehingga pada satu masa nanti ia berhenti berfungsi sepenuhnya. Belum lagi kemungkinan data peribadi anda semakin terjejas.

Anda mungkin tinggal terbiar dan kelewatan mengambil tindakan, tetapi crooks tidak akan melepaskan peluang ini untuk Pas. Mereka akan mengeksploitasi kelemahan ini untuk mendapat manfaat daripada mendapatkan maklumat peribadi dan kewangan yang mereka boleh dengan mudah berkongsi dengan orang lain. Jika anda ingin untuk kembali kepada pengalaman yang selamat dan bebas iklan dalam talian, anda mesti bertindak secepat mungkin! Menghilangkan hijacker pelayar ini sebaik sahaja anda mengesan ia! Di bawah perenggan ini, anda akan mendapati arahan terperinci yang boleh membantu anda dengan tugas ini.

Pemindahan virus Chrome Update Pending

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Chrome Update Pending dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *