Virus keluarkan CheapNEnjoy (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus CheapNEnjoy. Ini CheapNEnjoy Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

CheapNEnjoy telah dinaikkan pangkat sebagai alat yang akan membantu anda berjimat dengan menawarkan anda dipilih kupon, tawaran dan tawar-menawar dalam talian yang pelbagai. Walau bagaimanapun, walaupun dibentangkan sebagai berguna, sebenarnya ia adalah tidak lebih daripada mengganggu adware yang mungkin menyebabkan isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan. Itu sebab, CheapNEnjoy dikategorikan sebagai sebuah program yang berpotensi tidak diingini dan ia tidak boleh disimpan pada PC anda.

Salah satu perisian iklan permohonan memasuki sistem anda tanpa meminta kebenaran anda, ia banjir monitor anda dengan pelbagai iklan pop timbul. Pop timbul ini adalah benar-benar menjengkelkan, seperti mereka akan muncul setiap kali anda cuba untuk membuka pelayar web anda. Satu-satunya cara iklan ini ditamatkan adalah dengan mengeluarkan CheapNEnjoy daripada komputer anda. Kerana program ini dikelaskan sebagai berniat jahat, menghapuskannya daripada sistem akan membantu anda mengelakkan masalah dengan keselamatan Maya anda juga.

CheapNEnjoy menggunakan pelbagai kaedah untuk seterusnya meranapkan Mesin anda. Ianya mampu diam-diam melepasi anda sementara masih mendapat kelulusan untuk pemasangannya. Kebiasaannya, nasib dengan helah anda ke membiarkan ia dengan bersembunyi di sebalik freeware baru yang anda sediakan pada PC anda. Selain itu, CheapNEnjoy boleh juga menimbulkan sebagai kemas palsu sistem atau atur cara, atau Kumpulan bersama-sama dengan pautan rosak, laman-laman web yang rosak dan lampiran e-mel spam. Bagi mengelakkan membiarkan program itu dalam sistem anda, anda perlu lebih prihatin apabila memasang perisian baru atau membuka lampiran e-mel tidak dipercayai anda telah diterima.

Sebaik sahaja CheapNEnjoy memasuki komputer anda, ia dengan serta-merta memperlahankan prestasi Syarikat yang merangkak. Di samping itu, ia menyebabkan sistem kerap kemalangan, dan, yang paling teruk sekali, ia akan mengancam keselamatan peribadi anda. Hal ini terjadi kerana tujuan utama permohonan itu tidak membantu anda menjimatkan wang, tetapi membuat wang daripada anda yang mengesahkan bahawa program ini memang berpotensi tidak diingini.
CheapNEnjoy adalah satu aplikasi yang disokong iklan yang bertujuan untuk menjana hasil pay per klik untuk meneruskan operasinya. Oleh itu, setiap iklan yang anda klik, keuntungan bagi pihak ketiga yang tidak diketahui bersembunyi di belakang. Itulah sebab mengapa CheapNEnjoy banjir pelayar anda dengan begitu banyak pop-up.

CheapNEnjoy juga dibangunkan untuk memantau aktiviti pelayaran anda, setiap langkah yang anda membuat rekod dan kemudian berkongsi data yang dikumpul dengan pihak ketiga tersebut di atas. Sedar bahawa apabila mereka mempunyai maklumat, mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Sebab itu, anda tidak perlu mengambil risiko untuk mengekalkan CheapNEnjoy pada PC anda dan menghapuskan atur cara ini secepat mungkin.

Nasib baik, penyingkiran CheapNEnjoy bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan disediakan bellow artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Pemindahan virus CheapNEnjoy

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus CheapNEnjoy dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *