Virus keluarkan Chatozov.ru (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Chatozov.ru

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Chatozov.ru. Panduan Chatozov.ru penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Chatozov.ru adalah satu aplikasi mengganggu adware yang mengganggu penduduk setiap hari anda melayari pengalaman. Begitu juga untuk program perisian iklan lain, sebaik infiltrates Chatozov.ru komputer anda, ia menghasilkan nada sia-sia iklan pop timbul yang boleh menyebabkan kemalangan kerap sistem dan melambatkan sesi anda menyemak imbas dengan ketara. Selain itu, iklan mungkin mengarahkan anda ke beberapa laman web yang mencurigakan dan serius mengancam keselamatan peribadi anda. Mengingati fakta-fakta ini, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk mengalih keluar Chatozov.ru dari sistem sebaik sahaja anda perasan dengan kehadirannya di atasnya.

Chatozov.ru tidak mempunyai laman web rasmi sendiri, maka ia menggunakan pelbagai kaedah untuk infiltrating Mesin Maya anda. Malah, permohonan nasib ini adalah tipu muslihat program tersebut bahawa anda tidak akan sedar bahawa ia telah dijangkiti sistem anda sehingga iklan pop timbul mula banjir monitor anda.

Paling sering, Chatozov.ru Sembunyi di sebalik freeware lain, disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan pengguna komputer tidak membayar perhatian semasa melalui proses pemasangan. Setelah diingat freeware yang sering diikat dengan malware, anda harus sangat berhati-hati semasa menyediakan perisian baru pada sistem, serta membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Pemasangan. Dalam kes lain, ia adalah sangat mungkin berakhir dengan nasib seperti Chatozov.ru pada mesin Maya anda.

Remove Chatozov.ru
The Chatozov.ru Virus

Pada tiap-tiap permohonan yang disokong pengiklanan, objektif utama Chatozov.ru adalah untuk membuat keuntungan dengan mudah untuk meneruskan kewujudannya. Satu-satunya cara untuk melakukan ini adalah untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan dengan pihak ketiga affiliate dan dipaparkan oleh iklan-iklan yang mereka berikan. Setiap kali anda klik untuk advert, pemaju Chatozov.ru buat duit mudah. Walau bagaimanapun, ini boleh menjadi amat berbahaya kerana iklan ini sering membawa kepada laman web yang rosak dan PC anda mungkin dijangkiti dengan mudah dengan perisian berniat jahat. Sebab itu, mengeluarkan Chatozov.ru dari sistem amatlah disyorkan.

Malangnya, Terdapat satu lagi isu penting yang berkaitan dengan Chatozov.ru, dan ini adalah keupayaan program bertindak sebagai seorang Perisik dan mencuri data peribadi anda. Oleh itu, walaupun jika anda tidak keberatan iklan-iklan dalam berbilang yang jauh, penyimpanan Chatozov.ru pada sistem meletakkan dalam bahaya keselamatan peribadi anda. Sebab itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan ia untuk memadam aplikasi perisian iklan dengan serta-merta dan untuk melindungi komputer anda daripada sebarang ancaman pada masa akan datang.

Jika sesi Pelayaran anda telah dipindahkan ke laman web yang tidak dipercayai, fail-fail yang terjejas, ia adalah sangat mungkin bahawa virus komputer telah berjaya menembusi Mesin Maya anda. Akibatnya, jangkitan mungkin kini tersembunyi dalam sistem dan mereka boleh membenarkan beberapa penjenayah siber untuk mendapat akses kepada PC anda dan mencuri data sensitif anda. Dalam kes ini berlaku, satu-satunya cara untuk memadam apa-apa ancaman dan virus dari sistem sepenuhnya dan melindungi data peribadi anda daripada dicuri, adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan menggunakannya, jangkitan tersembunyi semua boleh terletak dan dihapuskan dengan serta-merta.

Penyingkiran Chatozov.ru

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Chatozov.ru dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *