Virus keluarkan Bzza Setup (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Bzza Setup. Ini Bzza Setup Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Bzza Setup adalah parasit jahat yang tergolong dalam kategori nasib. Apa yang dibuat adalah bahawa ia memantau aktiviti pelayaran anda untuk menyediakan iklan yang berkaitan kandungan yang anda adalah paling berkemungkinan untuk klik pada. Apabila ia infiltrates komputer awda, ia menyerang semua pelayar anda dan memasang tambahan yang berniat jahat, pelanjutan dan bar alat kepada mereka. Matlamatnya adalah untuk menghidupkan mereka ke dalam memaparkan iklan alat yang menjanakan wang untuk penggodam dan pemilik laman web yang dijangkiti iklan tersebut mengarahkan semula ke.

Nasib boleh menjadikan anda sasaran yang mudah untuk ancaman lain seperti kecurian identiti dan data, serta jangkitan virus yang termasuk tetapi tidak terhad kepada Trojan Horses, ransomware, cacing, perampas pelayar, spyware, dan sebagainya. Nasib dengan mudah boleh merosakkan pengalaman menyemak lalu awda dengan membedil anda dengan semua jenis kandungan iklan seperti eksklusif menawarkan dan tawaran, kupon khas, permintaan Kemaskini palsu, mesej berkelip dan lain-lain jenis iklan dan pop-up.

Nasib tidak dapat hack jalan pada komputer anda. Satu-satunya cara untuk membolehkannya menembusi sistem anda adalah untuk anda untuk memberikan akses diri anda. Kemungkinannya adalah, anda lakukan ini tanpa disedari. Selalunya ia berlaku dengan memasang pakej perisian daripada internet. Perisian yang berniat jahat seperti nasib dengan mudah boleh disembunyikan antara aplikasi lain dan program dalam pakej tersebut. Apakah mustahil untuk perkara itu berlaku, anda meminta?

Well, kebanyakan pengguna akan terlalu cepat untuk klik pada butang ‘Next’ apabila memasang perisian dan tidak pernah bersusah payah membaca terma dan syarat. Apatah lagi, mereka biasanya memilih untuk pemasangan yang cepat dan dengan cara ini tidak punya cara untuk mengetahui apa sebenarnya tidak ikatan sebenarnya mengandungi. Jika anda ingin mempunyai kawalan penuh ke atas perisian apa boleh dipasang di komputer awda, kami mengesyorkan berikut melalui pemasangan Lanjutan atau adat dan hanya hanya Buang sebarang atur cara yang anda fikirkan mencurigakan atau tidak pernah mahu untuk memuat turun di tempat pertama.

Tingkah laku mengganggu, seperti salah satu nasib, boleh membawa kepada penurunan secara tiba-tiba kelajuan sambungan internet anda. Belum lagi kemungkinan apl anda untuk memulakan terhempas. Ini akan dibuat menggunakan komputer mustahil. Dan semua. Nasib juga boleh mendapatkan maklumat peribadi seperti kata laluan, alamat IP, nombor kad kredit, akaun bank kelayakan, Login ID, dan lain-lain. Jika anda tidak mahu ini berlaku kepada anda juga, anda mesti segera mengalih keluar nasib menjengkelkan ini dari PC anda sebaik sahaja anda menyedari kehadirannya. Arahan terperinci kami boleh membantu anda dengan tugas ini.

Pemindahan virus Bzza Setup

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Bzza Setup daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Bzza Setup dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *