Virus keluarkan Brow Setup (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Brow Setup. Ini Brow Setup Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Program Brow Setup kepunyaan keluarga nasib. Ianya untuk penceroboh yang menghasilkan kandungan iklan yang tidak diingini. Sebaik sahaja komputer mendapat dijangkiti malware jenis ini, anda akan mula perasan beberapa perubahan apabila anda membuka pelayar anda.

Setiap halaman yang anda lawati akan dibanjiri dengan iklan, pop-up, tawaran eksklusif, tawaran istimewa dan kupon, berkelip mesej, permintaan Kemaskini palsu, pautan teks rawak Laman web, dan sebagainya. Perisian tersebut boleh memantau aktiviti web anda untuk menyediakan jenis iklan yang paling berkemungkinan untuk klik. Apakah matlamat itu nasib? Untuk mencipta pendapatan melalui yang membayar per klik atau kaedah berbayar.

Nasib tidak seterusnya meranapkan komputer anda sendiri. Ini bermakna bahawa anda diberikan ia akses, sama ada anda melakukannya tanpa disedari atau tidak. Cara yang paling biasa nasib pengagihan adalah spam emel dan lampiran, Permohonan Kemaskini palsu, fail torrent, pautan diragui dan pop-up, serta percuma perisian pakej.

Pemaju sering pakej atur cara dan aplikasi dan pakej mereka dengan perisian berniat jahat. Benda itu dengan apa-apa pakej percuma adalah, bahawa kandungan mereka penuh tidak sewajarnya didedahkan yang membawa kepada pengguna meninggalkan tertanya-tanya bagaimana sesetengah atur cara dan aplikasi pernah mendapat dipasang dalam komputer mereka. Perkara yang boleh dengan mudah dielakkan jika pengguna memilih untuk adat atau lanjutan jenis pemasangan, untuk mempunyai kawalan penuh ke atas kandungan pakej perisian.

Jika pengguna perhatikan mana-mana program mencari curiga atau aplikasi yang mereka sama sekali tidak bertujuan untuk memuat turun di tempat yang pertama, mereka dengan mudah hanya boleh padam ia dengan memastikan terdapat tiada kotak semakan bersebelahan dengannya.

Pengguna mestilah sedar bahawa nasib tidak berbahaya. Dengan setiap hari yang anda membiarkan perisian berniat jahat yang berkeliaran percuma pada komputer anda, anda akan hanya mendapat lebih banyak dan lebih dibanjiri dengan iklan yang mengganggu yang sangat sukar untuk membuangnya. Ini tidak lama lagi akan menyebabkan pada browser anda untuk memulakan terhempas, kerana ia tidak akan dapat bersaing dengan bilangan iklan yang akan sentiasa dipaparkan.

Yang akan mewarisi apa-apa pengalaman pelayaran? Anda tidak akan dapat berbuat apa-apa kerja sekali dengan pelayar tersebut dijangkiti. Satu-satunya cara untuk menghentikan adalah dengan mengeluarkan perosak berniat jahat daripada komputer anda, sebelum anda risiko semakin terdedah kepada bahaya lain seperti orang-orang yang boleh datang dari klik iklan yang dijangkiti.

Semua iklan-iklan yang dihasilkan daripada nasib di Brow Setup mungkin boleh mengarahkan anda untuk curiga dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang boleh membuka pintu untuk penggodam lain. Dengan klik pada iklan rendang atau pop-up anda risiko mendapat PC yang dijangkiti dengan virus-virus lain seperti perampas pelayar, Trojans, spyware, cacing, atau bahkan ransomware! Jangan hanya menunggu untuk paling teruk berlaku. Ianya tidak bernilai risiko! Ikut arahan terperinci kami di bawah dan menghilangkan gangguan nasib ini sebelum terlambat.

Pemindahan virus Brow Setup

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Brow Setup dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *