Virus keluarkan Brightvar.bid (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Penampilan di laman web Brightvar.bid di skrin anda bermakna satu perkara – pelayar anda telah dirampas oleh perisian berniat jahat. Tidak lama selepas ia menyerang, parasit ini akan mengubah seting pelayar anda dan mula menjana pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, dalam teks, banner dan berkelip walaupun mesej amaran. Parasit yang berkenaan tergolong dalam kategori hijacker pelayar.

Perosak bertanggungjawab ke atas perubahan secara tiba-tiba anda Laman web dan enjin carian. Halaman rendang yang sama dikenali sebagai Brightvar.bid akan mengambil tempatnya. Tapi itu tidak semua. Perisian berniat jahat saperti hijacker ini wujud semata-mata untuk mencipta pendapatan dengan Pencipta dan halaman, ia akan menggalakkan. Untuk memastikan ia berjaya dalam misi ini, parasit ini akan mendapatkan data web pengguna seperti sejarah penyemakan dan pertanyaan carian, untuk menyesuaikan kandungan digalakkan, jadi ia adalah lebih cenderung untuk merebut perhatian mangsa.

Pengguna dikenali untuk memberi sedikit perhatian tidak apabila mereka berada dalam talian. Laman web swarmed dengan kandungan mencurigakan dan ia terpulang kepada pengguna untuk menyimpan bahaya dari komputer mereka. Anda lihat, crooks bergantung naif anda dan akan memanfaatkan setiap peluang yang diberikan untuk cuba menipu awda supaya jatuh ke dalam perangkap yang macam. Bahaya tersembunyi mengintai di sebalik e-mel spam, pautan mencurigakan dan iklan, perisian penyertaan dan mesej-mesej palsu Kemaskini.

Berfikir dua kali sebelum mengikuti pautan yang anda tidak pasti adalah sah. Ramai orang terpedaya dengan iklan yang mempromosikan tawaran eksklusif dan diskaun istimewa apabila hakikatnya, memang semua Bohong. Ia akan mengambil satu klik anda tanpa disedari memasang perisian berniat jahat pada komputer anda atau Buka satu backdoor hacker yang berusaha untuk mencuri data peribadi anda. Menjadi rajin dan membaca antara garisan. Satu lagi perkara yang kami amat mengesyorkan pembaca kami lakukan adalah untuk memilih untuk pemasangan tersuai yang bole. Memilih pemasangan yang cepat dalam Pendeta Persediaan adalah satu kesilapan yang mungkin membawa kepada pemasangan secara automatik perisian tambahan yang akan disembunyikan daripada anda, sekiranya anda memilih untuk tidak mengendahkan nasihat kami.

Perampas pelayar yang tidak boleh dipertikaikan lagi. Mereka boleh melakukan kerosakan serius jika dibiarkan kepada peranti mereka sendiri. Mereka bukan sahaja mengambil kawalan ke atas pelayar anda, malah merosakkan serta. Perampas boleh memasang apl rendang, pelanjutan dan bar alat tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Bukan itu sahaja, tetapi maklumat peribadi dan kewangan anda dengan mudah boleh menjadi mudah untuk malware, yang dapat memberi manfaat kepada penggodam. Lagipun, data seperti kata laluan, nombor kad kredit, alamat IP, kelayakan akaun bank, Login ID, dan lain-lain ini amat bernilai di pasaran hitam, dan crooks diketahui untuk berkongsi maklumat seperti ini dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Tidak membuat kesilapan, mempunyai hijacker pelayar pada PC anda tidak hanya membawa dengan sendirinya mengganggu ad-serangan. Tidak lama lagi, pembekal web anda akan mula mengalami kesukaran untuk berjalan dengan betul, dan jumlah iklan akan menyebabkan ia kerap kemalangan dan pembekuan. Bukan itu sahaja, tetapi anda akan perasan bahawa kelajuan internet anda telah berkurangan. Pada satu masa nanti, pelayar akan benar-benar rosak daripada serangan berat iklan yang dilancarkan oleh parasit ini. Semakin lama anda tinggal terbiar, yang lebih teruk keadaan anda akan menjadi. Jika anda tidak bertindak terhadap perisian berniat jahat ini, semua perkara yang disebutkan di atas akan benar-benar berlaku. Untuk kembali kepada pengalaman pelayaran selamat dan peribadi, anda perlu mengalih keluar hijacker pelayar jahat ini secepat mungkin!

Penyingkiran Brightvar.bid

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Brightvar.bid dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *