Virus keluarkan BingTracker (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove BingTracker

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus BingTracker. Ini BingTracker Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

BingTracker tergolong dalam kategori permohonan nasib. Program ini telah diklasifikasikan sebagai berpotensi tidak diingini kerana ia dikendalikan oleh pihak ketiga yang tidak diketahui, yang tujuan utama adalah untuk mendapatkan keuntungan dari anda. Sebaik sahaja BingTracker memasuki PC anda, ia mula menyediakan anda dengan banyak kupon, tawaran dan menawarkan yang bertujuan untuk membantu anda menjimatkan wang. Namun, walaupun dinaikkan pangkat sebagai alat yang berguna untuk membeli-belah dalam talian, permohonan tidak benar-benar membantu anda untuk menjimatkan wang, malah membuat usaha untuk mencuri milik anda sebaliknya.

BingTracker mampu bertindak sebagai seorang Perisik dan mencuri data peribadi anda. Oleh itu, walaupun jika anda tidak keberatan iklan-iklan dalam berbilang penyimpanan yang jauh, BingTraker pada sistem meletakkan dalam bahaya keselamatan peribadi anda. Sebab itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan ia untuk memadam aplikasi perisian iklan dengan serta-merta dan untuk melindungi komputer anda daripada sebarang ancaman pada masa akan datang.

BingTracker menggunakan pelbagai kaedah untuk infiltrating Mesin Maya anda. Malah, program ini perlu mendapatkan kelulusan sebelum ia memasang sendiri pada PC anda, tetapi ia tidak bermakna bahawa ini akan membuat anda selamat. Sebaliknya, BingTracker adalah satu tipu muslihat permohonan itu bahawa anda tidak akan sedar bahawa ia telah dijangkiti sistem anda sehingga iklan pop timbul mula banjir monitor anda.

Biasanya, BingTracker Sembunyi di sebalik freeware lain, disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan pengguna komputer tidak membayar perhatian semasa melalui proses pemasangan. Setelah diingat freeware yang sering diikat dengan malware, anda harus sangat berhati-hati semasa menyediakan perisian baru pada sistem, serta membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Pemasangan. Dalam kes lain, ia adalah sangat mungkin berakhir dengan nasib seperti BingTracker pada PC anda.

Beberapa kaedah lain yang digunakan oleh BingTracker untuk memasuki sistem ini termasuklah menumpang bot pautan rosak, rosak laman web, dan lampiran e-mel spam atau hanya menyamar sebagai kemas sistem atau program palsu yang anda harus memasang pada komputer anda.

Remove BingTracker
The BingTracker Virus

Setiap kali anda cuba untuk membuka pelayar web anda, anda akan melihat satu iklan pop timbul oleh BingTracker. Ini akan berlaku lagi dan lagi sehingga anda mengalih keluar atur cara perisian iklan dari PC anda. Iklan anda melihat telah dipilih khas untuk anda dan mereka mempunyai maksud tertentu. Sebaik sahaja dipasang pada sistem anda, BingTracker bermula pemantauan aktiviti pelayaran anda di perintah untuk memahami keutamaan Maya anda. Dengan cara ini, nasib yang mendapat tahu anda dan belajar iklan yang akan mencetuskan minat anda dan menyebabkan satu klik. Kemudian, ia menyediakan anda dengan mereka.

Perlu diingat bahawa setiap klik pada advert untuk adalah sangat penting untuk program beriklan, kerana ia keuntungan keuntungan bagi orang-orang yang bersembunyi di sebalik alat. Walau bagaimanapun, memerhati tabiat pelayaran anda adalah hampir tidak maksud hanya BingTracker. Sebenarnya, permohonan diprogramkan untuk merekod setiap langkah yang anda membuat dalam talian dan untuk menjejaki di atasnya. Apabila nasib dalam mengumpulkan maklumat yang mencukupi anda, ia berkongsi ia dengan pihak ketiga tersebut, yang boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Jadi, jika anda ingin mengelakkan mempertaruhkan keselamatan anda, anda perlu memadam BingTracker dari komputer anda serta merta.

Mujurlah, penyingkiran BingTracker bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program bersama-sama dengan iklan itu sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan disediakan bellow artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Pemindahan virus BingTracker

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus BingTracker dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *