Virus keluarkan Amazing Tab (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Amazing Tab. Ini Amazing Tab Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Redirect Amazing Tab ini adalah tanda bahawa sistem komputer anda telah menyusup dengan hijacker pelayar. Akibat daripada apa-apa jangkitan malware, mangsa juga boleh melihat bahawa laman web mereka, serta baru tab laman dan carian pembekal telah ditukar kepada adat orang tanpa kebenaran mereka. Hijacker pelayar tertentu ini mempunyai keupayaan untuk menukar seting pelayar maka pengguna boleh mendapatkan sentiasa diarahkan semula ke laman web feed.amazingtab.com.

Satu lagi gejala biasa jangkitan perisian berniat jahat ini ialah pengeboman secara tiba-tiba dengan pop-up, iklan, kupon, tawaran, pengemaskinian palsu dan mesej amaran. Pengguna akan mendapati diri mereka sangat tertarik dengan kandungan tersebut dan sebab di sebalik adalah keupayaan dengan hijacker untuk mencuri sejarah pelayaran dan tabiat mangsa, yang membolehkan penghasilan iklan yang disasarkan pengguna yang paling berkemungkinan untuk mendapatkan terpedaya klik pada.

Sesungguhnya anda telah menerima e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui. Pada masa kini, e-mel spam adalah satu perkara biasa untuk menerima dalam Peti Masuk anda. Apa yang harus anda sedar, adalah bahawa mereka sering dijangkiti dengan perisian berniat jahat yang boleh merosakkan komputer anda dan juga mencuri data peribadi anda seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, nombor kad kredit, alamat IP, sejarah pelayar, bukti kelayakan log masuk, dan sebagainya

Cara lain untuk pengagihan adalah palsu pengemaskinian, pautan dijangkiti, iklan yang diragui dan pop-up, serta percuma perisian pakej. Apa pengguna boleh lakukan, untuk mengelakkan jangkitan virus yang berpotensi, adalah untuk memastikan bahawa mereka menjalankan jenis pemasangan adat apabila memuat turun perisian dari internet, dan juga Buang sebarang perisian tambahan yang dimasukkan ke dalam pakej dinyatakan sebelum ini, bahawa mereka tidak pernah malah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Perkara dengan perampas pelayar adalah bahawa selagi mangsa mengelakkan daripada kandungan iklan yang dihasilkan, tidak ada bahaya yang serius kepada sistem komputer mereka. Walau bagaimanapun, selalu ada risiko misclicking. Pengguna adalah satu klik dari mendapat dihalakan ke laman web pihak ketiga mencurigakan yang boleh membawa kepada jangkitan virus yang lain – yang boleh mempunyai keupayaan untuk teruk merosakkan sistem komputer seperti virus kuda Trojan.

Pelayar hijacker matlamat utama adalah untuk mendapatkan keuntungan dengan setiap klik yang mangsa membuat iklan-iklan yang dihasilkan, tetapi terdapat kesan-kesan lain seperti kecurian data peribadi. Jadi jika anda mahu pastikan bahawa maklumat peribadi anda adalah selamat, anda perlu meneruskan dengan pembuangan hijacker di Amazing Tab sebaik sahaja anda menyedari bahawa komputer membawa jangkitan itu. Teruskan membaca artikel ini untuk mengetahui bagaimana anda boleh menghilangkan perisian berniat jahat ini selama-lamanya!

Pemindahan virus Amazing Tab

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Amazing Tab dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *