Virus keluarkan Allowcontent.site (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Allowcontent.site

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Allowcontent.site. Ini Allowcontent.site Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anda Laman web dan enjin carian akan digantikan oleh sebuah laman yang dikenali sebagai Allowcontent.site? Anda juga mendapat dihujani oleh mengganggu pop-up iklan tawaran eksklusif, tawaran istimewa, berkelip mesej dan ajak kemas palsu? Kami ada beberapa berita buruk untuk anda. Penyebab dari semua ini adalah sesuatu jenis perisian berniat jahat yang dipanggil hijacker pelayar.

Apakah parasit siber ini adalah bahawa ia menukar pengesetan pelayar anda dan mampu untuk memasang toolbar curiga dan sering kali berniat jahat, tambahan dan sambungan. Ia juga boleh mendapatkan sejarah menyemak imbas anda dan tabiat, untuk memastikan bahawa kandungan iklan yang dijana dengan mudah akan menarik perhatian pengguna. Ini dilakukan dengan satu tujuan – untuk mendapatkan keuntungan melalui kaedah PPC (Pay Per klik).

Pelayar perampas dapat disalurkan dalam banyak cara. Cari paling biasa untuk mendapat jangkitan hijacker melalui e-mel spam dan lampiran, pengemaskinian palsu, pautan meragukan dan iklan, percuma pakej perisian, fail-fail torrent, dan lain-lain. Apa yang anda boleh lakukan untuk memastikan komputer anda selamat dari virus adalah untuk mengelakkan dari membuka e-mel spam, terutamanya jika ia mengandungi lampiran atau fail boleh laku. Kami nasihatkan anda supaya Jangan Seperkara lagi untuk sentiasa mendapatkan Update anda daripada sumber rasmi dan boleh dipercayai sahaja.

Remove Allowcontent.site
The Allowcontent.site Virus

Apabila memuat turun perisian, ia adalah terbaik untuk maju Custom/ jenis pemasangan, supaya anda boleh mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya sedang dipasang pada komputer anda. Dengan memilih mod ini dalam Pendeta Persediaan, anda dengan mudah boleh buang mana-mana program atau aplikasi yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Secara keseluruhannya, perampas pelayar tidak dianggap sangat berbahaya. Ini, Walau bagaimanapun, tidak bermakna bahawa anda perlu meninggalkan ia untuk berkeliaran percuma pada sistem komputer anda. Benar, iklan yang menjengkelkan dan pop-up mungkin tidak kelihatan sangat mengancam, tetapi Laman web yang mereka boleh mengubah laluan anda boleh dijangkiti. Anda boleh satu klik jauh dari jangkitan kuda Trojan bakal!

Terdapat no cara mengetahui di mana iklan tersebut membawa kepada. Kerana mereka dijana oleh perisian berniat jahat, ia adalah logik untuk menganggap bahawa mereka telah dijangkiti oleh beberapa jenis perisian berniat jahat serta. Apatah lagi, anda mungkin fikir anda klik pada tawaran istimewa, tetapi pada hakikatnya anda tidak sedar membuka sebuah backdoor hackers yang boleh mencuri maklumat peribadi anda dengan mudah.

Jika anda tidak mahu data peribadi seperti kata laluan, alamat IP, bukti kelayakan log masuk, akaun bank, nombor kad kredit, dll jatuh di tangan penjenayah siber, anda perlu bertindak dengan cepat dan membuang perosak ini berniat jahat daripada komputer anda. Berikut anda akan menjumpai arahan terperinci yang boleh membantu anda dengan tugas ini.

Pemindahan virus Allowcontent.site

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Allowcontent.site daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Allowcontent.site dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *