Virus keluarkan 4HD (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove 4HD Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus 4HD. Ini 4HD Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

4HD telah diklasifikasikan sebagai nasib yang tipikal, oleh itu jika anda menghadapi atur cara pada PC anda, anda akan lebih baik mengalihnya keluar serta-merta. Jika tidak, Keselamatan Maya anda akan menjadi serius mengugut.
Untuk mendapatkan idea yang lebih baik pada cara kerja 4HD, anda perlu tahu bahawa sebaik sahaja dipasang pada komputer anda, atur cara yang mungkin tidak diingini akan mula banjir monitor anda dengan iklan-iklan komersial yang timbul sepanjang masa, dan ia akan melambatkan anda melayari sesi. Selain mengganggu dan sia-sia, iklan yang dipaparkan oleh 4HD mungkin menyebabkan anda masalah yang berkaitan dengan sekuriti, jadi perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan dalam situasi ini adalah untuk menghapuskan ia dari PC anda. Sebaik sahaja anda keluarkan 4HD dari sistem itu, iklan-iklan yang banyak akan juga akan hilang sepenuhnya.

Apa yang anda perlu tahu mengenai 4HD ialah bahawa ia mempunyai pelbagai kaedah pengagihan. Yang paling biasa adalah apabila permohonan berjaya untuk membuat anda meluluskan pemasangan, dan masih memasuki sistem tersebut tidak dapat dikesan.

Sebagai contoh, program boleh PC anda yang seterusnya meranapkan dengan bersembunyi di sebalik lampiran e-mel spam, pautan rosak, rosak laman web atau perisian percuma. Sebenarnya, antara semua yang tersebut di atas, perisian percuma adalah kaedah yang paling biasa digunakan agihan saham kerana ianya memberi akses yang paling mudah. Hal ini terjadi kerana kebanyakan pengguna komputer tidak banyak perhatian semasa pemasangan perisian percuma dan tergesa-gesa keseluruhan proses. Ini adalah bagaimana dan bukannya membaca terma dan syarat yang disediakan, mereka hanya bersetuju untuk segala-galanya di gesa dan akhir sehingga dengan nasib, atau sesuatu yang lebih teruk lagi komputer mereka. Untuk mengelakkan ini, anda harus sangat berhati-hati setiap kali anda menyediakan perisian baru pada sistem dan membaca semua maklumat yang disediakan oleh aplikasi tersebut.

Remove 4HD Virus
The 4HD Virus

Satu lagi isu yang berkaitan dengan 4HD ialah bahawa apabila program infiltrates PC anda, ia mula pemantauan tingkah laku dalam talian anda tanpa pengetahuan anda. Permohonan rekod aktiviti pelayaran anda, untuk lebih memahami apa rayuan kepada anda dan Apakah minat anda. Dengan cara ini, 4HD tahu yang adverts untuk memberikan anda kemudian. Tetimbul pelbagai pihak amat penting untuk program nasib, kerana setiap iklan yang anda klik, keuntungan keuntungan bagi pihak ketiga yang tidak dikenali yang tersembunyi di sebalik alat.

Walau bagaimanapun, dalam kes ini, 4HD tidak hanya Simpan mata pada tabiat pelayaran anda tetapi juga Menyimpan tiap-tiap sekeping maklumat anda, dan selepas ia berkongsi dengan individu-individu tersebut, yang boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Jadi, jika anda menyimpan 4HD pada komputer anda, anda risiko perkongsian maklumat peribadi dan kewangan kepada orang-orang yang tidak diketahui, mungkin berniat jahat. Sekiranya anda tidak mahu mengambil risiko keselamatan peribadi anda, anda perlu mengalih keluar 4HD secepat mungkin dan pastikan bahawa sistem anda akan lebih terpelihara pada masa akan datang.

Berita baiknya di sini adalah bahawa penyingkiran 4HD bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Pemindahan virus 4HD

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus 4HD daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus 4HD dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *