Unlocker DNS “Virus” buang pemasangan

Adware
Remove DNS Unlocker

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan DNS Unlocker. Panduan pemindahan DNS Unlocker ini bekerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda tiba-tiba perasan iklan Unlocker DNS di pelayar web anda, ia adalah jelas bahawa satu atau lebih program nasib yang ada pada PC anda. Dalam kes ini, ianya adware dan hijacker satu. Banyak pihak ketiga yang menggunakan platform pengiklanan ini untuk mempromosikan produk dan perkhidmatan mereka. Walau bagaimanapun, anda perlu tahu dalam kes ini, apakah hakikat bahawa pihak ketiga mungkin mempunyai maksud-maksud yang jahat, yang boleh mengancam keselamatan Maya anda.

DNS Unlocker biasanya menggantikan enjin carian dan pelayar web anda dan menunjukkan dalam skrin penuh yang menawarkan anda untuk memasang beberapa aplikasi yang seolah-olah berguna atau pengemaskinian untuk beberapa program. Malangnya, iklan Unlocker DNS adalah sangat membimbangkan kerana mereka muncul pada monitor anda sepanjang masa dan melambatkan sesi Pelayaran anda. Untuk menghentikan mereka daripada banjir sehingga pelayar anda, anda perlu mencari atur cara yang menyebabkan mereka untuk hadir dan mengalih keluarnya dari sistem ini secepat mungkin.

Perlu diingat bahawa DNS Unlocker iklan berkait rapat dengan aktiviti Maya anda. Sebab itu, anda perlu menjadi sangat berhati-hati setiap kali anda memuat turun perisian percuma dari laman web yang tidak dikenali, atau jika tidak, anda mungkin berakhir dengan nasib, perampas pelayar atau atur cara lain yang tidak diingini pada komputer anda.

Aplikasi perisian iklan mungkin juga seterusnya meranapkan sistem awda sebagai lampiran kepada spam e-mel yang anda buka dan memuat turun, atau kadang-kadang ia adalah cukup untuk tanah atas laman web yang berniat jahat untuk mendapat jangkitan. Oleh itu, anda perlu menjadi peramah apa jenis laman web anda yang terbuka dan juga kandungan anda memperoleh untuk melindungi sistem anda daripada perisian berniat jahat.

Remove DNS Unlocker
The DNS Unlocker Virus

Perkara yang paling penting anda perlu tahu mengenai iklan Unlocker DNS adalah fakta bahawa anda perlu mengabaikan mereka kerana mereka bukan sahaja mengganggu, tetapi juga berpotensi berbahaya. Seperti telah disebutkan, iklan ini menggalakkan kandungan yang dimiliki oleh pihak ketiga yang tidak diketahui. Ia bermakna bahawa apa sahaja yang anda ditawarkan, ada kemungkinan besar bahawa ia tidak akan tulen. Ingat bahawa apabila sesuatu permohonan atau pengemaskinian akan dicadangkan dan anda memutuskan untuk memuat turunnya, apa anda akan mungkin memperoleh akan perisian berniat jahat.

Satu lagi masalah yang serius yang dikaitkan dengan iklan Unlocker DNS adalah atur cara perisian iklan yang ia berkait dengan aktiviti. Setelah dipasang pada PC anda, aplikasi ini akan mula memantau penggunaan web anda dan akan melambatkan aktiviti Maya anda. Dalam kes ini, satu-satunya perkara yang ditinggalkan untuk melakukan adalah untuk menghapuskan atur cara perisian iklan atau atur cara, daripada sistem anda serta merta. Dengan cara ini, iklan pop timbul yang mengganggu akan hilang dengan serta merta juga.

Mujurlah, penyingkiran DNS Unlocker bukanlah satu proses yang sukar. Pertama, anda perlu mencari atur cara perisian iklan yang menghasilkan mereka dan mengalihnya keluar dari komputer anda. Anda boleh menghapuskan atur cara ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan disediakan bellow artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 setiap hari.

Buang Unlocker DNS

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Unlocker DNS daripada pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *