Trojan Buang Winime.exe | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Winime.exe. Panduan Winime.exe penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Winime.exe kuda Trojan. Kalimat ini semata-mata perlu membuat anda sedar betapa bahaya adalah perosak ini. Trojan Horse dianggap ancaman siber mungkin paling teruk mutlak yang anda boleh mendapat jangkitan dengan. Mereka dan ransomware, sebenarnya. Namun, dua jenis beroperasi berbeza. Manakala ransomware mendedahkan dirinya dengan Nota tebusan sebaik sahaja ia telah dimasukkan, Trojan itu berfungsi dalam senyap. Ia sneaks ke mesin anda tidak dapat dikesan dan kemudian terus beroperasi di belakang anda.

Kadang-kadang ia mungkin mengambil sedikit masa sebelum anda sedar anda telah dijangkiti perosak tersebut. Jika anda tahu, anda adalah bertuah. Mengetahui apa yang anda akan meningkat berbanding memberikan anda peluang untuk mengambil langkah-langkah yang mencukupi. Dan mengambil langkah-langkah terhadap Winime.exe adalah satu kemestian. Ianya sangat merosakkan dan semakin lama ia kekal dalam sistem anda, yang lebih teruk keadaan anda mendapat. Mengawasi Mesin anda dan prestasinya. Adakah ia biasa atau sesuatu yang telah berubah? Jika Mesin anda tiba-tiba mula underperforming atau terhempas, yang mungkin a sing. Ia mungkin menjadi kuda Trojan di lakukan. Jika itu adalah benar, anda berada dalam keadaan buruk. Melakukan yang terbaik untuk membuang penceroboh secepat mungkin. Jika anda tidak, anda akan menyesal.

Winime.exe boleh menyebabkan banyak masalah. Itu semua bergantung pada apa yang pemaju yang perlukan pada masa ini. Biasanya, walaupun, Trojan yang digunakan untuk perisikan. Dari ketika ia masuk, Winime.exe mula mengintip anda dan pemantauan anda setiap langkah dalam talian. Apa-apa yang tidak disedari. Segala-galanya direkodkan. Perosak yang mempunyai akses kepada semua data anda boleh dikenal pasti secara peribadi dan sensitif. Dan begitu crooks yang diterbitkan. Winime.exe berkomunikasi dengan pelayan kawalan dan arahan. Segala-galanya yang ia Cari, ia menghantar kepada hacker. Ini termasuklah kelayakan kewangan anda juga.

Jika anda menggunakan mesin anda untuk membayar bil dalam talian atau untuk membeli-belah dalam talian, crooks yang boleh mencuri data kad kredit anda dan Parit akaun anda dalam masa yang singkat. Mereka juga boleh mengetahui nama anda, alamat, nama samaran, kata laluan dan data lain Bil. Bayangkan apa yang orang-orang ini akan lakukan dengan maklumat seperti itu. Mereka boleh menggunakannya untuk memeras ugut anda, mereka boleh menjual kepada pihak ketiga, ia boleh menjangkiti anda dengan lebih banyak serangga perosak, dan sebagainya. Tiada seorang pun daripada senario yang mungkin berakhir baik untuk anda.

Jadi, Jangan biarkan mana-mana daripadanya terungkap. Winime.exe mesti dikeluarkan daripada sistem anda secepat mungkin kerana ia menyebabkan anda beberapa kerosakan yang tidak boleh ditarik balik. Marilah kita mengingatkan anda, walaupun. Trojan itu adalah sangat canggih dan begitu juga penghapusan. Jika anda gagal untuk menghapuskan semua komponen dan perosak, ia akan menambah nilai dirinya. Itulah sebabnya mengapa, jika anda tidak yakin kemampuan PC anda, kami mengesyorkan supaya anda menggunakan program anti-malware untuk membantu anda. Jika anda berfikir anda boleh mengendalikannya, sila ikuti panduan penyingkiran kami di penghujung artikel ini. Memang terperinci dan mudah untuk diikuti. Jika anda berpengalaman dalam bidang ini, anda sepatutnya tiada masalah berurusan dengan perosak dalam masa yang singkat. Pilih kaedah anda dan bertindak!

Bagaimana pula Trojan itu memasukkan komputer anda? Salah satu kaedah yang paling biasa digunakan penyusupan yang Trojan menggunakan adalah e-mel spam. Ya, mesej spam lama baik masih bekerja tetapi bukan kerana mereka adalah begitu cekap tetapi hanya kerana pengguna masih cenderung untuk membuang amaran kepada angin apabila mereka mendapat mesej daripada penghantar yang tidak diketahui. Mereka tidak berfikir dua kali dan tergesa-gesa ke membuka e-mel. Itulah kesilapan besar. Kenapa anda berbuat demikian? Mengapa anda membuka mesej dari seseorang yang anda tidak tahu? Berhenti menjadi begitu cuai dan cuai. Dengan cara ini, anda hanya membantu penggodam. Anda akan memudahkan kerja mereka. Berfikir tentang masa depan anda mendapat e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui.

Penyingkiran Trojan Winime.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Winime.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *