Selamat pencari “Virus” buang pemasangan

Browser hijackers
Remove Safe Finder

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan pencari Peti Deposit Keselamatan. Panduan pemindahan selamat pencari ini bekerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pencari selamat adalah enjin metasearch. Laman web ini didaftarkan domain search.safefinder.com. Pada pandangan pertama, platform kelihatan seperti sebuah enjin carian yang biasa. Ia mempunyai sebuah antara muka pengguna standard, set asas fungsi-fungsi dan pilihan. Laman web yang telah ditempatkan untuk memenuhi keperluan pengguna dari bahagian-bahagian yang berlainan dunia. Pencari selamat menyokong 25 Bahasa: Bahasa Inggeris, Bahasa Perancis, Bahasa Cina (tradisional), Bahasa Cina (ringkas), Jepun, Korea, Jerman, Sepanyol, Rusia, Itali, Portugis, Hindi, Arab, Parsi, Hebrew, Sweden, Norway, Finland, Denmark, Romania, Poland, Belanda, Turki, Thailand dan Vietnam. Rupa biasa platform tidak padan dengan sifatnya teknologi. Ia telah mendapati bahawa pencari selamat menempatkan hijacker pelayar yang boleh menyebabkan masalah.

Isu-isu apa adalah pencari selamat berkaitan?

Menggunakan pencari selamat untuk melakukan carian anda adalah tidak dinasihatkan. Hijacker itu boleh menyesatkan anda dan membawa anda ke laman-laman web yang berbahaya. Furtive program membuat perubahan dengan menambah laman-laman web yang disokong dalam halaman keputusan carian. Laman web yang dimasukkan tidak memilih untuk dipadankan dengan pertanyaan anda. Alat yang berniat jahat kemukakan mereka cara anda kerana ia mendapat bayaran untuk. Pemilik daripada hijacker yang menerima komisyen untuk menyokong kandungan pihak ketiga. Laman-laman web yang mereka menggalakkan dijamin tidak dipercayai. Hasil yang palsu boleh mengandungi jangkitan. Ambil perhatian bahawa anda tidak boleh mengeset semula penyemak imbas anda dan menggunakan enjin carian selamat selagi hijacker yang terdapat pada sistem anda. Program ini akan terus di berubah di seting anda kembali.

Hijacker yang akan diset semula enjin carian lalai dan Laman utama kepada search.safefinder.com dan menghalang pengguna daripada menukar seting ini. Laman web mempunyai kod berniat jahat yang membolehkan program penyangak untuk mendapatkan ukuran kawalan ke atas pelayar tertentu. Selain daripada memanipulasi keputusan carian, program rahsia boleh membawa anda ke laman web berbahaya melalui iklan. Hijacker yang memaparkan iklan membeli-belah dalam pelbagai format, termasuk pop timbul, pop-bawah, banner, pautan dalam teks, kotak kupon, hadiah percuma, terapung, Ruang-antara, kontekstual, peralihan, sebaris, perbandingan dan iklan halaman penuh. Ada jaminan tentang kebolehpercayaan daripada tawaran.

Remove Safe Finder
The Safe Finder Virus

Pemilik pencari selamat telah yakin diri mereka menginap tidak dicari bertanggungjawab ke atas isu-isu keselamatan rakyat. Laman web termasuk Penafian, disenaraikan dalam terma-terma penggunaan Seksyen. Mengikut perjanjian, pemilik platform melindungi liabiliti atau Waranti. Selamat pencari milik sebuah entiti yang dipanggil Linkury. Koordinat dan status undang-undang syarikat tidak dinyatakan. Satu-satunya bentuk perhubungan, disediakan di laman web, adalah satu bentuk surat-menyurat.

Dasar privasi bagi pencari selamat juga telah dicipta untuk manfaat kepada pemaju. Terma-terma yang dinyatakan melegakan pemilik laman web tersebut dari tanggungjawab. Pengguna yang tidak berhak kepada pampasan bagi apa-apa masalah mengenai Keselamatan diri mereka. Hijacker yang boleh membawa kepada banyak isu dengan mencuri butiran peribadi dan kewangan. Program dengki boleh menjejaki sesi Pelayaran anda, rekod input yang telah dimasukkan ke dalam akaun dalam talian anda dan butir-butir peribadi pelayar Kedai-kedai. Ini merangkumi sejarah anda, alamat IP, email, negara asal, nama pengguna, kata laluan dan data lain.

bagaimana hijacker pencari selamat diedarkan?

Terdapat beberapa cara untuk menghubungi hijacker pencari Peti Deposit Keselamatan. Pintu utama untuk program terselindung adalah pakej. Hijacker yang sering mengembara dengan perisian percuma, shareware dan versi cetak rompak perisian berbayar. Alat yang furtive akan disenaraikan sebagai aplikasi bonus, ditawarkan secara percuma dengan program utama dari ikatan. Anda tidak perlu menerima mempunyai perisian tambahan yang dipasang. Jika ada apa-apa tawaran, membuang pilihan program tambahan. Anda tidak akan hilang, walaupun ia adalah alat yang sah.

Lampiran e-mel spam adalah vektor penyebaran lain yang menggunakan hijacker di sebalik pencari Peti Deposit Keselamatan. Perjalanan program yang terselindung yang terlindung dengan tuan rumah yang boleh jadi dokumen teks, imej, folder zip, Arkib atau jenis fail yang lain. Membuka syarikat penerbangan akan meminta muat turun dan pemasangan hijacker yang berikutnya. Pastikan mesej-mesej dalam Peti yang anda boleh dipercayai sebelum mempercayai mereka.

Penyingkiran pencari Peti Deposit Keselamatan

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan pencari selamat daripada pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *