Penyingkiran “Virus” Systemdown@India.com

Ransomware
Remove Systemdown@india.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Systemdown@india.com. Panduan pemindahan Systemdown@india.com ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Systemdown@India.com adalah ransomeware yang berbahaya yang berupaya memasuki komputer tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Kebiasaannya, Systemdown@india.com memasuki sistem diberkas freeware lain, disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan pengguna komputer tidak membayar perhatian semasa melalui proses pemasangan. Jadi, jika anda tiba-tiba melihat sebuah pop timbul menyatakan: “fail peribadi awda disulitkan”, ia adalah tertentu bahawa PC anda telah dijangkiti oleh Systemdown@india.com.

Sebaik sahaja dipasang pada mesin Maya anda, ransomware ini menyulitkan semua fail anda dan anda tidak dapat mencapainya sehingga anda membayar tebusan yang dikehendaki oleh permohonan. Sekiranya anda enggan membayar cukai, fail awda masih disulitkan. Jika anda membayar, anda sepatutnya menerima maklumat yang diperlukan yang akan membantu anda untuk menyah enkripsi fail anda. Walau bagaimanapun, ini bukanlah satu cara yang Systemdown@india.com sebenarnya berfungsi.

Malah, walaupun anda membayar tebusan yang diperlukan, fail anda akan mungkin sentiasa dienkripsi. Sebab itu, anda akan lebih baik tidak membazirkan wang anda dan keluarkan Systemdown@india.com dari PC anda secepat mungkin.

Systemdown@India.com menggunakan pelbagai, tetapi kaedah yang terkenal untuk seterusnya meranapkan komputer anda. Kebiasaannya, ramnsomware yang menjangkit digabung dengan perisian percuma perisian sistem anda dan deceives anda meluluskan pemasangan. Ini biasanya berlaku semasa proses persediaan perisian baru pada PC anda, kerana anda tidak membaca terma dan syarat yang disediakan oleh Pendeta Persediaan program ini. Dalam kes ini, anda hanya bersetuju untuk segala-galanya dan membiarkan nasib itu ke dalam sistem tanpa menyedarinya. Oleh itu, anda harus sangat berhati-hati setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda.

Namun, Terdapat beberapa cara lain untuk Systemdown@india.com untuk menjangkiti komputer anda. Ini termasuk bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, pautan rosak dan laman web, atau hanya menyamar sebagai satu sistem yang palsu atau Kemaskini program.

Remove Systemdown@india.com
The Systemdown@india.com Virus

Sebaik sahaja Systemdown@india.com menjangkit PC anda, ransomware yang menyulitkan semua fail pada sistem, bermula dengan foto anda, sepanjang jalan sehingga muzik, video dan dokumen. Penyulitan ini satu selesai, mesej pop-up dipaparkan yang memberitahu anda tentang syarat-syarat melepaskan fail anda.

Pop-up berkata bahawa jika anda tidak membayar fidyah anda diminta untuk, fail anda akan kekal arca. Mesej ini adalah satu-satunya perkara yang anda boleh lihat pada monitor anda, tetapi jika anda memulakan semula Mesin, ikon awda akan muncul kembali dan pemberitahuan itu akan hilang. Malangnya, fail anda akan kekal dienkripsi.

-Kalau anda memutuskan untuk membayar fidyah, dikehendaki oleh Systemdown@india.com, perkara yang terbaik yang boleh berlaku dalam situasi ini, adalah anda diberi kunci dekripsi yang akan mengambil semula fail anda. Walau bagaimanapun, Terdapat satu lagi kemungkinan untuk anda – kehilangan semua fail yang disimpan pada PC anda. Dalam mana-mana, tidak kira apa yang berlaku, anda mesti menghapuskan Systemdown@india.com daripada Mesin Maya anda sebaik sahaja anda perasan dengan kehadirannya di sana.

Pakar Keselamatan menasihati pengguna komputer untuk menghapuskan Systemdown@india.com daripada sistem dengan bantuan alat AV automatik. Walaupun pada hakikatnya bahawa jangkitan boleh dikeluarkan secara manual, ini memerlukan pengguna mempunyai pengetahuan yang mencukupi tentang virus penyingkiran. Manakala penggunaan alat pengesanan automatik perisian berniat jahat yang akan mengalih keluar bukan sahaja Systemdown@india.com, tetapi semua fail-fail itu yang berniat jahat program telah diwujudkan dalam sistem. Selain daripada fakta bahawa ini akan menjimatkan banyak masa, risiko menghapuskan fail sistem yang penting semasa proses penyingkiran akan disingkirkan.

Jika anda telah pun memadam Systemdown@india.com sepenuhnya dari sistem, ia adalah penting untuk terus menggunakan khidmat untuk perisian pengesanan automatik perisian berniat jahat. Komputer pengguna dinasihatkan untuk menjalankan imbasan biasa mereka Mesin maya untuk menyemak sebarang fail yang dikompromi atau penceroboh berbahaya. Selain itu, jika anda mempunyai alat keselamatan automatik yang didayakan pada komputer anda, serangan penggodam dan jangkitan mereka akan ditamatkan sebelum fail jahat berjaya menjangkiti PC anda. Dengan cara ini, kedua-dua peribadi dan kewangan butir-butir anda, akan dilindungi.

Buang Systemdown@India.com

Kaedah 1: mengambil semula fail awda disulitkan menggunakan ShadowExplorer
Biasanya, Systemdown@india.com memadam semua salinan bayang, yang disimpan dalam komputer anda. Nasib baik, ransomware yang memang tidak mampu menghapuskan salinan bayang. Jadi cuba pertama anda harus dapat mengambil semula fail asal daripada salinan bayang.

 1. Muat turun ShadowExplorer dari link ini: http://www.shadowexplorer.com/downloads.html.
 2. Pasang ShadowExplorer
 3. Buka ShadowExplorer dan pilih pemacu C: pada panel kirishadowexplorer
 4. Memilih pada tarikh sebulan yang lalu sedikit dari medan tarikh
 5. Navigate ke folder dengan fail dienkripsikan
 6. Klik kanan pada fail dienkripsikan
 7. Pilih “mengeksport” dan memilih destinasi untuk fail asal

Kaedah 2: mengambil semula fail awda disulitkan dengan menggunakan Ambil semula sistem

 1. Pergi ke mulakan –> semua atur cara –> aksesori –> alat sistem –> ambil semula sistem
 2. Klik “seterusnyasystem restore
 3. Memilih titik ambil semula, sekurang-kurangnya sebulan yang lalu
 4. Klik “seterusnya
 5. Memilih cakera C: (harus dipilih secara lalai)
 6. Klik “seterusnya“. Tunggu beberapa minit dan ambil semula perlu dilakukan.

Kaedah 3: mengambil semula fail awda menggunakan perisian pemulihan fail
Jika tiada seorang pun daripada kaedah di atas kerja-kerja, anda perlu cuba untuk mendapatkan kembali fail dienkripsikan dengan menggunakan perisian pemulihan fail. Sejak Systemdown@india.com pertama membuat salinan fail asal, maka ia menyulitkan dan menghapuskan yang asal, anda boleh berjaya mengambil semula asal menggunakan perisian pemulihan fail. Berikut adalah beberapa program fail pemulihan perisian percuma:

 1. Recuva
 2. Puran fail pemulihan
 3. Gerudi cakera
 4. Glary membatalkan penghapusan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *