Penyingkiran “Virus” Main-bar.net

Browser hijackers
Remove Play-bar.net

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Main-bar.net. Panduan pemindahan Main-bar.net ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Main-bar.net adalah enjin carian khusus, khusus untuk permainan. Laman web ini mempunyai fungsi asas dari segi ciri-ciri klasik pelayaran. Dan bukannya satu menu opsyen dilanjutkan, platform mempunyai tab yang berasingan untuk permainan. Ciri-ciri bonus Main-bar.net termasuk jam dan Ramalan cuaca bagi kawasan anda. Pengguna mempunyai pilihan untuk menyesuaikan skim warna Laman web. Platform yang sesuai untuk pengguna yang berminat dalam permainan. Walau bagaimanapun, terdapat risiko keselamatan sekitar Main-bar.net yang anda perlu tahu tentang. Laman web tidak dikaitkan dengan hijacker rahsia pelayar.

Apa yang membuatkan hijacker di belakang Main-bar.net berbahaya?

Program penyangak mendedahkan rakyat kepada risiko sekuriti dalam beberapa cara. Sebaik sahaja ia menjadikan jalan ke dalam sistem, dengan hijacker menset semula enjin carian lalai dan laman web anda untuk main-bar.net. Laman web mempunyai kod berniat jahat yang membolehkan program furtive untuk mengambil kawalan ke atas laman web browser tatacara dalaman. Hasil carian anda akan dimanipulasi. Hijacker dalam menambah laman-laman web yang ditaja di tengah-tengah keputusan yang tulen terhadap pertanyaan yang sama. Mereka boleh menjadi tidak relevan terhadap pertanyaan anda. Selain itu, laman web yang disokong boleh menjadi bahaya.

Hijacker Main-bar.net tidak melakukan pemeriksaan platform yang menyokong. Objektif sahaja program rahsia ini adalah untuk meningkatkan hasil. Keselamatan pengguna bukanlah satu kebimbangan yang utama. Selain mengganggu dengan hasil carian, program berbahaya memaparkan iklan. Mereka menunjukkan tawaran eksklusif membeli-belah untuk barangan rumah, seperti pakaian, perabot, alat teknologi, peralatan berkebun, buku-buku, unsur-unsur hiasan, kutleri, langsir dan lain-lain lagi. Baik tawaran cadangan yang ditetapkan, perlu diingat bahawa mereka tidak disahkan sebagai tulen. Klik pada iklan-iklan dalam dapat sistem anda dijangkiti malware. Mana-mana iklan tertentu boleh membawa kepada domain rosak. Adalah lebih baik untuk tidak mengikuti mereka.

Remove Play-bar.net
The Play-bar.net Virus

Yang lain-lain ancaman Main-bar.net hijacker menimbulkan adalah lebih teruk. Furtive program boleh memantau sesi Pelayaran anda dan mengumpul maklumat anda. Ini termasuklah sejarah pelayaran awda, tracking cookie, ketukan kekunci, IP alamat, lokasi geografi, akaun e-mel, nama pengguna, kata laluan dan peribadi input dari akaun anda dalam talian. Orang-orang di sebalik hijacker ini boleh teruskan untuk menjual maklumat anda di darknet pasaran tanpa meminta kebenaran anda.

Bagaimana saya hubungi hijacker Main-bar.net?

Program terpencil menggunakan beberapa vektor penyebaran underhanded. Teknik pilihan penyertaan. Hijacker Main-bar.net akan bergerak bersama-sama dengan perisian percuma, shareware dan versi cetak rompak program berbayar. Alat yang terpencil cuba untuk dipasang selari dengan perisian yang anda telah memilih untuk menambah sistem anda. Anda perlu membaca terma dan syarat Program bila pasang. Jika tiada terma-terma yang tidak menguntungkan, menamatkan pemasangan.

Vektor lain yang hijacker Main-bar.net telah menyesuaikan diri dengan menggunakan adalah e-mel spam. Program yang terselindung selak ke fail yang dilampirkan. Pengedar di sebalik e-mel berbahaya boleh menggunakan fail makro, skrip atau sistem yang berniat jahat untuk melaksanakan program dengki. Membuka fail perumah boleh cukup untuk menjangkiti komputer anda. Ia adalah dinasihatkan untuk bukti kesahihan mesej dalam Peti. Semak kenalan penghantar telah disediakan di dalam e-mel.

Penyingkiran Main-bar.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Main-bar.net daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Main-bar.net daripada pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *