Penjenayah siber yang digodam Atlas Quantum Cryptocurrency Platform

Computer Security News

Kuantum Atlas Platform Cryptocurrency telah digodam oleh penjenayah siber Ahad lepas. Pelanggaran keselamatan terjejas lebih daripada 260k pengguna.

Hacker berjaya mencuri Baca nama, nombor telefon, dan alamat e-mel, serta baki akaun pelanggan.

Di Atlas Quantum Cryptocurrency Platform mempunyai lebih daripada 240,000 pengguna dan mengurus lebih daripada $30 juta dalam aset.

Terima kasih kepada sistem automatik arbitraj, Atlas kuantum membenarkan pengguna perdagangan cryptocurrency di dalam akaun mereka pada lain-lain platform untuk memaksimumkan keuntungan mereka.

Syarikat berdaftar pelanggaran keselamatan pada hari Ahad dan didedahkan di Facebook.

Menurut Atlas, hacker tidak mencuri wang pengguna apa-apa tetapi dapat menjejaskan platform DB.

“Kami ingin menyatakan bahawa ini bukanlah mencuri daripada bitcoins dalam jagaan atau pelanggaran akaun kami di Bursa-Bursa. Walau bagaimanapun, asas pelanggan kami telah terdedah,” Marques Rodrigo Ketua Pegawai Eksekutif yang dinyatakan. “Pada masa kejadian itu, kami telah mengambil langkah segera untuk melindungi pangkalan data dan kata laluan dan kunci peribadi kekal dienkripsi.”

Kuantum Atlas juga berkata bahawa ia dengan serta-merta telah memilih langkah yang perlu untuk melindungi Arkib.

“Pada masa kejadian itu, kami telah mengambil langkah segera untuk melindungi pangkalan data dan kata laluan dan kunci peribadi kekal dienkripsi” Atlas yang dinyatakan.

Syarikat telah melancarkan siasatan yang masih berterusan dan sementara menyahdayakan beberapa ciri platform.

“Sesetengah ciri platform telah sementara dilumpuhkan, sebagai satu langkah berjaga-jaga, kerana kita perlu memastikan keselamatan. Kami akan memberitahu anda apabila mereka akan diaktifkan kembali,” Atlas kuantum berkata.

Keselamatan siber yang pakar memburu Troy operasi HaveIBeenPwned, dilaporkan bahawa beliau telah pun ditambah dengan data perlanggaran pemberitahuan Perkhidmatan 24% daripada 261 k rekod.

Atlas kuantum pengguna kini boleh menyemak sama ada akaun dan kata laluan mereka telah muncul dikompromi melalui Perkhidmatan HaveIBeenPwned.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *