Penipuan keluarkan “Yahoo Customer Reward Program” (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan “Yahoo Customer Reward Program”. Panduan “Yahoo Customer Reward Program” penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda melihat mesej pop timbul “Yahoo Customer Reward Program” di skrin anda, tidak cepat untuk meraikan. Nasib yang baru lurks sekitar dan sedang mencari mangsa baru. Mesej palsu ini adalah bukti bahawa anda mempunyai perisian berniat jahat pada tangan anda. Ia akan melakukan apa-apa untuk manfaat anda. Kehadirannya akan membawa anda hanya sakit kepala. Ia akan bertukar pelayar anda menjadi alat yang memaparkan iklan.

Setiap langkah yang anda ambil di web, anda akan mendapatkan diserang oleh pelbagai pop-up, banner, iklan dalam teks dan semua jenis iklan di firma eksklusif tawaran dan tawaran, kupon khas dan jualan, berkelip mesej palsu pengemaskinian, dan sebagainya. Matlamat utama adalah untuk menjana pendapatan pay per klik atau berbayar. Ini akan membuktikan untuk menjadi satu tugas yang mudah, kerana parasit jahat ini dapat memantau aktiviti web anda, serta mendapatkan apa-apa data pelayaran seperti melayari sejarah, tabiat dan pertanyaan gelintar anda. Itulah sebabnya mengapa iklan-iklan yang dipaparkan akan disasarkan khusus untuk kelihatan lebih menarik kepada pengguna.

Nasib sering didapati berselindung di sebalik mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, serta diikat perisian permintaan Kemaskini palsu, dan sebagainya. Kami mengesyorkan pembaca kami untuk memastikan mereka mendapat kemas kini perisian mereka daripada sumber rasmi dan boleh dipercayai sahaja. Jika anda melihat tetimbul rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan mencurigakan untuk menyelesaikan kemas kini penting – tidak melakukan seperti yang dikatakan!

Lebih sering daripada tidak, apa-apa pop-up yang rendang sebenarnya telah dijangkiti malware dan dengan klik pada mereka anda akan menjangkiti komputer anda. Kami pihak DagangNet menasihatkan setiap pengguna untuk melakukan, Seperkara lagi untuk sentiasa memilih mod lebih maju atau adat dalam Pendeta Persediaan. Ini akan membolehkan anda untuk dengan mudah memilih untuk keluar daripada mana-mana perisian yang tidak diingini itu yang dianggap mencurigakan, atau yang anda tidak pernah mahu untuk memuat turun di tempat pertama.

Nasib mungkin tidak akan dipertimbangkan untuk menjadi satu virus yang sebenar, kerana ia hanya menjangkit pelayar, bukan sistem komputer itu sendiri. Itu, bagaimanapun, tidak bermakna bahawa ia tidak berbahaya. Ancaman yang masih ada. Bersembunyi di sebalik kandungan iklan yang dihasilkan. Pengguna adalah satu klik jauh dari jatuh ke dalam perangkap yang berniat jahat, ditetapkan oleh penggodam. Dengan klik pada iklan yang palsu atau tetimbul sedemikian, anda berdepan dengan risiko membiarkan virus pada sistem komputer anda seperti cacing, Trojan atau pun ransomware!

Anda tidak tahu apakah ancaman yang anda mungkin stumble terakhir. Ia akan menjadi sangat mudah bagi penggodam untuk mendapatkan data peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, akaun bank, nombor kad kredit, Login ID, dan lain-lain. Penjenayah siber mungkin memilih untuk berkongsi maklumat dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Jika anda mahu untuk mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali ke pengalaman web selamat, anda perlu mengalih keluar parasit ini berniat jahat daripada komputer anda secepat mungkin, sebelum terlambat. Kami boleh membantu anda dalam tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan terperinci kami di bawah.

Penyingkiran “Yahoo Customer Reward Program”

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar “Yahoo Customer Reward Program” dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *