Mengalih keluar Zoomnewsupdate.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Malware penyelidik akan memberi isyarat yang Zoomnewsupdate.info merupakan halaman yang berkaitan dengan nasib yang telah tiada tempat pada penyemak imbas anda. Laman web ini adalah ihsan kepada parasit yang lurks pada peranti anda. Parasit daripada kategori nasib. Misi itu? Untuk menjana banyak iklan sebanyak mungkin, supaya ia boleh mendapat keuntungan daripada setiap klik yang anda buat kepada mereka. Iklan yang mungkin mempunyai kapsyen ‘Powered by Zoomnewsupdate’, ‘Iklan oleh Zoomnewsupdate’, dan lain-lain. Jika anda melihat iklan tersebut, Jangan klik padanya.

Masalahnya ialah, pengguna akan sangat tertarik kepada apa-apa kandungan yang ditaja, kerana parasit ini akan menggunakan data web seperti sejarah semakan imbas dan Cari pertanyaan bagi menyesuaikan dan meningkatkan peluang mereka untuk diklik. Nasib ini bukan sahaja bertanggungjawab ke atas iklan-iklan yang banyak ditunjukkan pada skrin anda. Parasit yang akan merosakkan pelayar anda dan menghalang anda daripada menggunakan biasanya.

Tempat yang paling umum bahawa nasib Sembunyi di sebalik termasuk, tetapi tidak terhad kepada spam emel dan lampiran, pautan rendang, perisian penyertaan, fail-fail torrent, pengemaskinian yang palsu, dan sebagainya. Tetapi, ia perlu kebenaran awda untun menjangkiti peranti anda. Jika anda pergi tidak memberikan akses, ia tidak akan mampu untuk menyerang. Ia adalah sederhana. Crooks bergantung kepada kecuaian dan tergesa-gesa untuk menipu awda ke dalam tanpa disedari memasang perisian berniat jahat tersebut. Ini sering berlaku apabila anda berhati-hati klik pada butang ‘Seterusnya’, sebelum membaca teks penuh. Pengguna dikenali untuk melangkau bahagian terma dan syarat terlalu.

Satu lagi kesilapan adalah untuk memilih mod cepat dalam Pendeta Persediaan. Dengan berbuat demikian, apa-apa perisian berniat jahat yang tersembunyi akan secara automatik dipasang pada peranti anda tanpa anda menyedarinya. Apa yang anda perlu lakukan sebaliknya, adalah untuk memilih satu adat atau lanjutan pemasangan, agar kandungan itu kelihatan kepada anda. Kemudian, apa yang anda perlu lakukan ialah hanya membuang pilihan perisian tambahan, jadi ia tidak mendapatkan akses ke PC anda.

Nasib sering mendapat diremehkan oleh pengguna. Ramai orang berfikir bahawa serangan iklan adalah tidak berbahaya. Hakikatnya, apa-apa kuantiti yang banyak iklan boleh menyebabkan pelayar crash, pembekuan dan jeda secara harian. Pada satu ketika, beban akan mendapat terlalu besar, menyebabkan apl untuk berhenti bekerja sama sekali. Pilihan anda hanya adalah untuk menghilangkan nasib menjengkelkan ini secepat mungkin. Apabila anda mengesan kehadirannya, membuang-buang masa yang singkat dan mengalihnya keluar dari komputer anda. Menyimpannya dalam ketidakhadiran akan meletakkan maklumat peribadi seperti kata laluan, alamat IP nombor, Login ID, kad kredit, dll dalam risiko.

Penggodam akan cuba untuk mendapatkan data ini untuk kepentingan mereka sendiri. Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran yang normal dan selamat dengan tidak ada iklan yang mengganggu, anda perlu segera meneruskan pembuangan nasib berbahaya ini.

Penyingkiran Zoomnewsupdate.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Zoomnewsupdate.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *