Mengalih keluar Worldonsearch.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Worldonsearch.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Worldonsearch.com. Panduan Worldonsearch.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Worldonsearch.com bukanlah halaman yang selamat. Ia muncul pada penyemak imbas anda kerana ada hijacker pelayar yang bersembunyi di sebalik yang memaksa anda. Ya, perosak sudah pada mesin anda, berleluasa yang menimbulkan kekacauan dan ia adalah tugas anda untuk menghapuskannya. Seperti yang anda mungkin tahu, perampas Jangan membuat bagi penyewa yang menyenangkan. Apa yang mereka lakukan adalah menyebabkan kerosakan kepada anda dan PC anda. Mengambil lokasi Worldonsearch.com sebagai besar, tanda amaran neon yang jeritan-jeritan “jangkitan”. Sebaik sahaja anda menyedarinya, menerima hakikat komputer anda dijangkiti dan mula mencari cara untuk membersihkan in.

Jangan berlengah-lengah dan tidak membuang masa. Masalah-masalah yang anda hadapi tumbuh di kedua-dua nombor dan keterukan sebagai Pas masa. Apa set off seperti gangguan dalam talian boleh dengan cepat berubah kepada risiko keselamatan yang besar. Hapuskan hijacker tersebut dari sistem anda walaupun ia tidak terlalu lewat. Lebih cepat ianya hilang, lebih baik.

Perosak sneaks atas kapal sepenuhnya belakang anda tetapi sebaik sahaja, anda tidak boleh ketinggalan dengan kehadirannya. Sebagai permulaan, Mesin anda mula underperform dan sering ketinggalan. Ia mungkin but semula tanpa sebab yang jelas. Sambungan Internet anda sebelum ini stabil adalah tempat untuk boleh didapati terlalu. Selain itu, aktiviti-aktiviti pelayaran anda bertukar menjadi mimpi ngeri. Anda tidak boleh pergi dalam talian sebelum diganggu. Tapak Worldonsearch.com adalah bayang-bayang dalam talian anda. Ia juga mudah didapati. Ianya walaupun enjin carian baru anda kerana ia menggantikan Laman web anda dan sebelumnya enjin tanpa kebenaran anda. Tiada perubahan laksana hijacker memerlukan kelulusan anda. Anda tidak berada di caj lagi.

Remove Worldonsearch.com
The Worldonsearch.com Virus

Perosak juga menambah plugin yang sial penyemak imbas anda sekali gus banjir mereka dengan iklan. Kupon, tawaran, tawaran, harga terbaik, perbandingan, video iklan, dan sebagainya dan lain-lain yang meliputi keseluruhan skrin anda apabila anda membuat keputusan untuk mencari sesuatu. Dan anda tidak boleh tutup iklan. Jika anda tutup satu, satu lagi muncul. Pengeboman tidak pernah berhenti. Inilah sebabnya jangkitan dipanggil hijacker yang. Ia benar-benar hijacks pelayar anda dan tidak ada apa yang anda boleh lakukan tetapi menghapuskan sama sekali. Ini adalah satu-satunya cara untuk mengembalikan kawalan dan anda perlu melakukan puasa.

Selain daripada kemusnahan saraf, parasit ini juga mendedahkan anda kepada kedua-dua perisian berniat jahat dan risiko keselamatan. Apa-apa yang menunjukkan anda adalah boleh dipercayai dan anda dengan mudah boleh menjejaskan PC anda dengan satu klik. Juga, perosak pengintip anda dan mengumpul data peribadi yang ia kemudian menghantar kepada crooks. Worsens Akta sebelum keadaan anda. Ikut panduan terperinci penyingkiran kami di penghujung artikel ini dan menyingkirkan hijacker Worldonsearch.com selama-lamanya. Diri anda pada masa hadapan akan terima kasih untuknya.

Bagaimana pula anda tersekat dengan ini dan bagaimana untuk melindungi diri sendiri lebih baik di masa hadapan? Penggunaan crooks kaedah paling mengedar perampas mungkin adalah teknik perisian pengikata. Ianya begitu berkesan kerana kebanyakan pengguna tidak akan memberikan perhatian yang cukup semasa proses pemasangan dan mereka tergesa-gesa untuk bersetuju dengan klik pada butang finish. Well, ini membawa kepada jangkitan. Ambil masa anda dan baca apa yang anda berada kira-kira untuk bersetuju dengan. Jangan melangkau langkah. Memilih seting tersuai daripada yang asas dan memeriksa seluruh ikatan.

Biasanya, crooks melampirkan malware mereka sebagai aplikasi tambahan dan jika anda tidak melihat mereka tepat pada masanya, mereka dipasang bersama-sama dengan program asal. Helah lain termasuk e-mel spam, mesej media sosial, palsu program pembaharuan, terjejas pages/ links/ tetap jahat pihak ketiga iklan, dan sebagainya. Kaedah-kaedah yang banyak tetapi crooks apa perlu yang paling berjaya ialah kecuaian anda. Tidak memberi. Tidak membuat kerja mereka lebih mudah. Sebaliknya, berhati-hati dan pastikan Mesin anda tanpa jangkitan.

Penyingkiran Worldonsearch.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Worldonsearch.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *