Mengalih keluar Webstart.me (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Webstart.me

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Webstart.me. Panduan Webstart.me penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Webstart.me kelihatan seperti suatu landasan yang berguna. Ia menyediakan pelbagai perkhidmatan yang terbaik. Fungsi utama Laman web ini sedang mencari. Webstart.me adalah enjin carian alternatif. Jika anda mempunyai banyak penanda buku, platform akan membuat melawat beberapa laman web kegemaran anda lebih mudah. Ada butang akses cepat untuk ke pelbagai tempat, termasuk rangkaian sosial, Portal berita, media hos, klien e-mel, Kedai-kedai dalam talian, perisian Arkib dan lain-lain. Webstart.me telah mereka diasingkan mengikut kategori untuk akses yang lebih baik. Anda boleh memilih kategori dari tab yang terletak di bahagian atas halaman. Di tempat yang sama, anda akan menemui login panel untuk pengguna berdaftar. Jika anda mempunyai minat dalam menggunakan Perkhidmatan Webstart.me, marilah kita berhenti anda sana. Domain adalah tidak selamat. Ia disambungkan ke hijacker yang. Kita akan menjelaskan lebih lanjut mengenai bahaya dalam artikel ini.

Hijacker yang mensasarkan penyemak imbas web. Ia tampers dengan seting dalaman dan memanipulasi keputusan carian. Program rahsia ini akan set semula enjin carian anda Laman Utama dan lalai kepada Webstart.me. Ini menjadikan ia mungkin untuk hijacker untuk menukar keputusan carian. Ia akan menambahkan disokong halaman tengah-tengah keputusan yang sah untuk pertanyaan anda. Ini adalah bukan sahaja sesuatu yang menyusahkan, tetapi juga satu potensi ancaman keselamatan. Platform ditaja dijamin tidak dipercayai. Sesetengah daripada mereka mungkin malah amat berbahaya. Anda tidak perlu menggunakan Webstart.me untuk menjalankan carian anda. Walau bagaimanapun, hijacker itu tidak akan memberikan anda pilihan. Ia tidak akan membenarkan anda untuk mengubah seting. Setiap kali anda cuba untuk Pilih pembekal carian lalai dan laman web lain, hijacker yang akan menukar pengesetan anda kembali.

Bahagian yang lebih baik daripada kempen-kempen pengiklanan terdiri daripada Tetingkap pop timbul. Hijacker Webstart.me yang memaparkan pelbagai jenis tingkap, mengandungi pelbagai tawaran membeli-belah. Ini meliputi banner, hadiah percuma, dalam-teks pautan, kotak kupon, terapung, Ruang-antara, kontekstual, peralihan, sebaris, perbandingan dan iklan video. Pelet produk merangkumi pakaian, aksesori, peranti teknologi, peralatan berkebun, perabot, unsur-unsur hiasan, peralatan sukan, Permainan, mainan dan lain-lain. Alat yang furtive akan menunjukkan kepada anda tawaran untuk pelbagai barangan, tetapi ia akan loghat di antara mereka. Ini bergantung kepada tabiat pelayaran anda. Jika anda mempunyai tempahan dibeli atau melihat ke atas satu komoditi tertentu, anda boleh mengharapkan cadangan perkara-perkara yang serupa.

Remove Webstart.me
The Webstart.me Virus

Pemaju hijacker Webstart.me yang membuat kutipan dengan menyokong kandungan pihak ketiga. Setiap klik pada pautan ditaja berkumpul jumlah tertentu. Teknik monetizing ini digelar sistem pay per klik. Mempromosikan platform pihak ketiga adalah amalan undang-undang. Oleh yang demikian, ia adalah tertakluk kepada beberapa keperluan sekuriti. Pencipta dengan hijacker Webstart.me telah bertemu mereka. Oleh itu, beban risiko keselamatan diambilalih sepenuhnya oleh pengguna akhir. Mana-mana iklan tertentu boleh membawa kepada laman web yang mana hasil perisian berniat jahat. Ancaman lain adalah kecurian data. Program jahat itu mengumpul pelbagai jenis data tanpa meminta kebenaran. Ia boleh mendapatkan butiran peribadi dan kewangan dan menjualnya pada darkweb tersebut.

Terdapat beberapa cara untuk dijangkiti dengan hijacker di Webstart.me. Teknik pengagihan yang diutamakan adalah penyertaan. Furtive program itu dibungkus dengan sebahagian yang lain perisian dalam laksana yang bergabung. Pelanggan boleh muat turun termasuk perisian percuma, shareware dan aplikasi cetak rompak. Tuan rumah akan mempunyai hijacker yang disenaraikan dalam terma dan syarat-syarat sebagai bonus. Pilihan lalai akan mempunyai perisian ini. Jika anda tidak menukar seting ini, ia akan diberi akses kepada sistem anda. Kita nasihat anda untuk sentiasa membaca pengguna akhir perjanjian lesen (EULA) semasa pemasangan. Selain itu, anda perlu memilih cara pemasangan tersuai atau lanjutan untuk semua pilihan yang ditunjukkan.

Vektor penyebaran yang lain adalah e-mel spam. Terdapat sejajar kerana ia adalah berkaitan hos program yang terpencil. Apabila dipindahkan melalui e-mel, dengan hijacker Webstart.me yang tersembunyi di sebalik lampiran. Dokumen berkenaan akan dibentangkan sebagai satu pemberitahuan rasmi mengenai perkara yang penting. Dalam kebanyakan kes, penghantar spam menulis bagi pihak entiti-entiti yang sah, seperti Jabatan polis, jawatan Nasional, firma kurier, Bank-Bank, institusi, Cawangan-cawangan kerajaan, rangkaian sosial dan lain-lain. Ini memberikan kesahihan mesej. Untuk mengesahkan bahawa e-mel yang diberi benar-benar datang dari entiti yang dinyatakan, bukti maklumat orang hubungan.

Penyingkiran Webstart.me

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Webstart.me dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *