Mengalih keluar Websearch.coolsearches.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Websearch.coolsearches.info

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Websearch.coolsearches.info. Panduan Websearch.coolsearches.info penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Websearch.coolsearches.info telah dikategorikan sebagai hijacker pelayar yang mampu infiltrating komputer anda semasa anda melayari web dan mencuba untuk memuat turun pelbagai program dari laman web pihak ketiga. Ambil perhatian bahawa hijacker ini bukan sahaja menjejaskan Laman Utama lalai anda, tetapi ia juga menggantikan enjin carian lalai anda. Oleh itu, sekiranya anda ingin menukar URL laman web dan mencari pembekal, anda patut mengalih keluar Websearch.coolsearches.info pelayar hijacker daripada Mesin Maya anda secepat mungkin.

Websearch.coolsearches.info berasal dari keluarga Websearch besar, yang merangkumi perampas pelayar tersebut sebagai Websearch.searchisfun.info, Websearch.searchdominion.info, Websearch.searchitwell.info, dan lain-lain. Perlu diingat bahawa perampas ini adalah pangkat dan diedarkan dengan cara yang sangat serupa. Malah, pengguna Jangan muat turun Websearch.coolsearches.info secara langsung kerana tiada sumber download terus untuknya. Sebaliknya, hijacker yang memasuki sistem tersebut diikat dengan nasib Multiplug aplikasi seperti EZDownloader, YouTubeAdBlocker, Pengoptimum Pro, Unideals, dan lain-lain. Oleh itu, bagi mengelakkan memasang Websearch.coolsearches.info pada PC anda, anda perlu masukkan Laman web p2p dan tetap yang boleh membawa nasib untuk mesin Maya anda.

Sekali Websearch.coolsearches.info masuk komputer anda, ia mula menyebabkan banyak masalah, maka program ini tidak perlu disimpan pada sistem. Perubahan paling ketara yang dibuat dengan hijacker ini adalah pengubahsuaian daripada anda lalai Laman web dan enjin carian yang anda pasti akan perasan. Malah, ia hanya satu cara perampas yang bekerja-sebaik sahaja mereka seterusnya meranapkan PC anda, perlu kelulusan untuk melaksanakan apa-apa perubahan padanya, yang pasti mungkin menyebabkan kemudaratan kepada enjin anda. Walau bagaimanapun, apa yang lebih menarik, adalah fakta bahawa anda tidak dapat mengingati memasang atur cara ini pada sistem dan ini sudah tentu akan mengganggu anda.

Remove Websearch.coolsearches.info
The Websearch.coolsearches.info Virus

Selepas dipasang pada PC anda, Websearch.coolsearches.info bermula banjir monitor anda dengan pelbagai iklan komersial dan pautan. Masalahnya di sini ialah bahawa ia bukanlah sangat mudah untuk mengenal pasti link tersebut, jadi anda mungkin klik padanya secara kebetulan, dan dipindahkan ke beberapa laman web yang tercemar dengan kandungan yang berniat jahat. Ini adalah bagaimana komputer anda mungkin dijangkiti dengan malware, yang anda tidak patut mengizinkan.

Walau bagaimanapun, iklan komersil yang tersebut di atas adalah tidak perkara yang anda perlu bimbang tentang kebanyakan. Malah, isu terbesar yang berkaitan dengan Websearch.coolsearches.info ialah keupayaan program untuk mengakses data peribadi anda. Sebaik sahaja dengan hijacker menjangkit PC anda, ia mula memantau aktiviti Maya anda dan rekod sejarah pelayaran anda. Sebaik sahaja program ini telah mengumpulkan maklumat yang mencukupi tentang pilihan anda, Websearch.coolsearches.info saham data dengan pihak ketiga yang disembunyikan di belakang dan mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Ini adalah sebab mengapa anda patut mengalih keluar Websearch.coolsearches.info daripada komputer anda serta merta.

Websearch.coolsearches.info tidak mempunyai pemasang yang berasingan, oleh itu, anda tidak boleh mengalih keluarnya melalui Panel Kawalan. Namun, anda boleh menghapuskan hijacker tersebut secara manual atau secara automatik, bergantung kepada keutamaan peribadi anda. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, anda perlu tahu bahawa walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Penyingkiran Websearch.coolsearches.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Websearch.coolsearches.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *