Mengalih keluar Webhostoid.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Anda sedang mengalami serangan iklan setiap kali anda membuka pelayar anda? Ia kelihatan seperti anda mempunyai jangkitan nasib pada tangan anda. Kemunculan Laman web Webhostoid.com adalah bukti bahawa di suatu tempat pada PC anda kini tinggal perisian berniat jahat. Parasit ini akan mula menjana pelbagai iklan yang mengganggu pada minit ia menetapkan sendiri pada pelayar anda.

Iklan yang terkenal untuk mempromosikan tawaran eksklusif yang berbeza, tawaran istimewa, kupon, diskaun, dan lain-lain dalam banyak bentuk seperti pop-up, banner, dalam teks dan mesej amaran berkelip. Tetapi di belakang mereka mungkin menyembunyikan ancaman berbahaya. Anda lihat, nasib tidak peduli di mana iklan yang boleh mengubah laluan anda. Semua ia mengambil berat tentang mendapat dibayar bagi setiap kali anda klik padanya.

Nasib biasanya merebak melalui pengemaskinian palsu, pakej perisian, fail-fail torrent, rendang iklan dan pautan, serta spam e-mel dengan lampiran. Untuk memastikan komputer anda tanpa nasib, anda perlu menjadi begitu berhati-hati. Sentiasa membaca terma dan syarat sebelum anda klik pada butang ‘Saya setuju’ itu.

Selain itu, apabila berhadapan dengan perisian yang anda telah muat turun daripada internet, kami amat mengesyorkan berterusan dengan pemasangan maju Custom/, dan bukannya satu yang cepat. Jika anda memilih untuk tidak mengendahkan nasihat kami, anda risiko membenarkan perisian yang tersembunyi untuk secara automatik dipasang pada PC anda tanpa kebenaran anda. Jika anda melakukan seperti yang dinasihatkan, anda akan dapat melihat serta-merta jika terdapat sebarang program-program tambahan dan aplikasi. Jika itu sememangnya tersedia, anda perlu Buang mereka, supaya mereka tidak mendapat capaian ke komputer anda.

Nasib ini tidak dianggap ringan. Jenis perisian yang berniat jahat ini adalah tidak berbahaya. Disebabkan oleh serangan iklan berat, ia dilancarkan setiap hari, ia akan merosakkan pelayar anda serius. Anda akan mengalami ketinggalan, kelajuan internet yang perlahan, serta kemalangan yang berterusan. Pelayar web anda akan menjadi lambat untuk bertindak balas sehingga pada satu masa nanti ia berhenti berfungsi sepenuhnya. Lagi risiko anda meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda jika anda tidak bertindak terhadap parasit jahat ini tidak lama lagi.

Semakin lama anda membenarkan nasib untuk kekal pada komputer anda, yang lebih buruk kesannya akan mendapat. Satu-satunya penyelesaian adalah untuk mengalih keluarnya dari peranti anda secepat mungkin. Jika anda ingin mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali kepada pengalaman yang selamat dan bebas iklan dalam talian, kami cadangkan anda mengikuti arahan terperinci kami.

Penyingkiran Webhostoid.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Webhostoid.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *