Mengalih keluar Tuniaf.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Tuniaf.com

Muncul di laman web Tuniaf.com secara harian? Kewujudan Laman ini adalah tanda yang buruk. Tanda-tanda bahawa pelayar anda telah dijangkiti oleh parasit berasaskan nasib jahat. Nasib direka untuk mencipta pendapatan bagi penggodam di belakangnya, serta juga untuk halaman yang ditaja, ia akan menggalakkan. Ini berlaku melalui penjanaan pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, dalam teks, banner dan mesej berkelip.

Lebih banyak iklan yang ia memaparkan mangsa yang sama di skrin, lebih baik peluang mereka untuk diklik. Untuk menjadi lebih tertentu bahawa iklan itu akan menarik yang mungkin kepada pengguna, parasit yang berniat jahat akan mencuri data web mereka seperti tetapi tidak terhad kepada penyemakan sejarah, tabiat dan pertanyaan carian. Maklumat ini akan membantu nasib dalam tugas yang menyediakan kandungan iklan disasarkan yang pengguna akan lebih cenderung untuk klik pada. Dan itu bukan semua bahawa nasib mampu. Ia juga boleh memasang sambungan yang boleh dipersoalkan, tambahan, Bar Alatan dan apl lain pada penyemak imbas anda, tanpa pengetahuan dan kebenaran anda.

Nasib paling berjangkit melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, meminta kemas palsu, pakej perisian, fail torrent dan pautan dijangkiti dan iklan. Parasit jahat ini bergantung pada kecuaian anda, supaya ia boleh slip pada komputer anda dan mendatangkan malapetaka. Itu adalah betul. Nasib tidak dapat hack jalan pada mesin siber anda semata-mata. Ia perlu kebenaran anda untuk berbuat demikian. Dan yang boleh berlaku lebih mudah daripada anda berfikir.

Remove Tuniaf.com
The Tuniaf.com Virus

Pengguna selalunya tidak membayar perhatian yang cermat terhadap apa yang mereka klik di lama web tersebut. Itulah jenis tingkah laku yang bergantung penggodam. Menjadi lebih bijak. Menjadi lebih berhati-hati apabila anda melayari internet. Mengelakkan daripada mana-mana iklan dan pautan yang berpaut mencari. Mengemas kini perisian anda hanya melalui sumber-sumber rasmi dan berlesen, tidak hanya membuta tuli lakukan Amanah pop-up pertama yang muncul di skrin anda, menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini diragui.

Kami juga menasihatkan anda memilih cara persediaan adat apabila memasang perisian, sehingga tidak ada perisian tambahan boleh mendapatkan melepasi anda tanpa pengetahuan anda. Jika anda melihat mana-mana pepasangan pilihan, ia adalah sentiasa lebih baik untuk memilih daripada mereka semua, kerana mereka mungkin adalah perisian yang berniat jahat yang terselindung.

Nasib sering kali diremehkan. Lagipun, apakah kerosakan boleh iklan lakukan? Dengan baik, anda akan terkejut. Tetapi adalah lebih baik jika anda tidak mengetahui keupayaan sebenar parasit jahat tersebut. Lebih banyak anda memanjangkan penginapan yang, yang teruk akibat akan mendapat. Anda akan mula mengalami penurunan ketara dalam kelajuan internet anda dan prestasi keseluruhan penyemak imbas anda. Bekas akan jadi beban dengan kandungan digalakkan, bahawa ia tidak akan dapat menjalankan biasanya, mengakibatkan yang kerap mengalami kemalangan dan membeku. Pada satu ketika, ia juga mungkin berhenti bekerja sama sekali.

Dengan mengekalkan nasib ini pada komputer anda meletakkan privasi talian anda dalam bahaya. Mendapatkan maklumat peribadi dan kewangan, sebelum ia jatuh ke tangan crooks siber yang ingin mencuri data ini dan menjual kepada pihak ketiga lain boleh dipersoalkan. Kembali pelayar anda dalam keadaan biasa selamat dan ad-percuma! Bertindak terhadap nasib Tuniaf.com ini sebelum terlambat! Jika anda memerlukan bimbingan, arahan terperinci kami di bawah akan membantu anda untuk berjaya menghapuskan perosak ini menjengkelkan dari PC anda!

Penyingkiran Tuniaf.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Tuniaf.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Tuniaf.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *