Mengalih keluar Trojan.Zeussent.dns | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Trojan.Zeussent.dns. Panduan Trojan.Zeussent.dns penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Trojan.Zeussent.dns nth ahli keluarga amat ditakuti kuda Trojan. Lebih tepat lagi, Trojan.Zeussent.dns adalah DNS Trojan. Ini bermakna bahawa virus diprogramkan untuk mengubah suai seting sistem Nama Domain (DNS). DNS mengubah laman-laman web yang ditulis dalam Surat ke alamat IP. Sejak jangkitan mengawal DNS, ia juga mengawal apa halaman yang anda lawati. Ianya mampu untuk mengarahkan semula penyemak imbas anda ke mana-mana halaman yang ia mahu.

Adakah anda memahami bahaya ini? Virus amat berbahaya untuk memutuskan apa tapak yang anda tanah atas. Ia akan mengarahkan semula anda ke Tan halaman rendang sepanjang masa. Terdapat banyak orang dalam talian – penipuan halaman, penuh malware muka surat, muka surat yang meniru tata letak platform yang terkenal, dan sebagainya. Anda tidak akan mampu untuk memberitahu jika tapak sebenar atau tidak. Sebagai contoh, jika anda membuat pembelian secara online dari laman palsu tersebut, crooks ini akan merekodkan nama anda, alamat, nombor telefon dan pernah butiran kad kredit Bil. Mereka akan mencuri wang anda.

Mengambil masa untuk memproses apa yang anda hanya membaca. Ini menimbulkan risiko yang besar kepada keselamatan anda. Hapuskan parasit ASAP. Jangkitan Trojan.Zeussent.dns mengawal apa ditulis di address bar anda, ia mengawal aktiviti dalam talian anda dan apa yang dipaparkan di skrin PC anda. Anda tidak dapat melayari web dengan selamat lagi. Anda sentiasa berada satu klik dari lebih banyak perisian berniat jahat. Menghilangkan peluang perosak yang pertama yang anda dapat.

Apa lagi Trojan itu lakukan? Ia banjir anda dengan pelbagai iklan. Malah, virus blok pesaingnya dalam iklan dan menggantikan mereka dengan sendiri. Dengan cara ini ia menggunakan sistem pemasaran membayar per klik untuk menjana hasil bagi pemilik. Pada dasarnya, untuk setiap iklan, anda klik, crooks di sebalik Trojan.Zeussent.dns mendapat keuntungan. Atas perbelanjaan anda. Anda menjadi penaja mereka dalam talian. Kelakuan seperti ini boleh sering dikelirukan dengan nasib yang. Namun, anda akan berhadapan dengan satu ancaman yang lebih berbahaya. Jangan terlepas.

Trojan yang akan mengarahkan semula anda ke laman web rendang yang banyak dan akan memaparkan iklan yang tidak terkira banyaknya untuk memenuhi tujuan para penggodam berniat jahat. Anda perlu tahu, walaupun, bahawa satu-satunya yang akan menderita adalah anda. PC anda tidak lama lagi akan menjadi tuan rumah kepada begitu banyak jangkitan yang akhirnya akan crash ke bawah. Tanda-tanda awal untuk perkara ini berlaku akan underperforming, ketinggalan, pembekuan, but, dll

tidak mengabaikan amaran ini. Cari dan menghapuskan Trojan Trojan.Zeussent.dns itu sebelum terlambat. Untuk berbuat demikian secara manual, gunakan panduan terperinci penyingkiran kami di penghujung artikel ini. Jika anda tidak yakin dalam kemahiran komputer anda, muat turun atur cara anti-malware baik untuk melakukan kerja untuk anda. Anda mempunyai pilihan tetapi anda tidak mempunyai masa. Apa sahaja anda membuat keputusan, bertindak cepat.

Bagaimana pula anda mendapat jangkitan ini? Taktik paling biasa digunakan antara Trojan ini masih mesej e-mel spam. Ya, itu betul. Walaupun kaedah ini sudah crooks masih menggunakannya kerana ia masih kerja. Mengapa ia berfungsi? Kerana pengguna, sudah tentu. Berapa kali pernah anda mendengar “Jangan buka e-mel dari orang yang tidak dikenali!” Amaran? Mungkin berjuta-juta? Tetapi anda masih melakukannya, betul? Namun, ianya tidak sama sekali kesalahan anda.

Penggodam telah menjadi lebih praktikal. Mereka menyamar emel yang kelihatan sah dan menulis bagi pihak syarikat-syarikat yang terkenal dan organisasi. Jangan biarkan yang menipu kamu masa depan dan jangan buka mesej. Sahkan pengirim memasukkan alamat e-mel di enjin carian anda dan melalui keputusan. Selain itu, jika e-mel dari Syarikat, pergi ke Laman rasmi dan bandingkan alamat rasmi mereka dengan yang anda mendapat e-mel dari. Jika mereka tidak sepadan, anda tahu apa yang perlu dilakukan. Sentiasa berhati-hati apabila ia datang kepada perniagaan dalam talian. Anda adalah orang yang bertanggungjawab untuk memastikan komputer anda sendiri Peti Deposit Keselamatan.

Penyingkiran Trojan.Zeussent.dns

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Trojan.Zeussent.dns dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *