Mengalih keluar Trojan.script.agent.gen | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Trojan.script.agent.gen. Panduan Trojan.script.agent.gen penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Trojan.script.agent.gen kuda Trojan tipikal. Program rahsia memasuki komputer melalui teknik underhanded dan mengeksploitasi mereka. Ia akan menyebabkan tatacara dalaman sistem anda, mencuri maklumat peribadi anda dan menjadikan anda Mesin zombie. Mengeksploitasi PC anda, Trojan.script.agent.gen akan menembusi peranti kawalan jauh. Ini pada dasarnya akan membuat anda kedua-dua mangsa dan seorang subahat. Boleh ada kompromi langsung menjejaskan keselamatan peribadi dan isu-isu yang berbangkit kerana mesin anda penglibatan dalam skim ini.

Trojan.script.agent.gen diedarkan melalui corak yang gelap. Vektor penyebaran yang kebanyakan adalah e-mel spam. Teknik ini bergantung kepada fail biasa. Muatan daripada Trojan yang digabungkan dengan fail yang dilampirkan telah diterangkan sebagai dokumen sah. Untuk meyakinkan anda bahawa ia adalah tulen, penipu itu akan menulis bagi pihak Syarikat ternama atau organisasi, seperti pos negara, sebuah firma kurier, bank, institusi, Cawangan kerajaan, rangkaian media sosial, platform beli-belah atau polis tempatan Jabatan. Anda boleh memberitahu sama ada mesej yang datang dari sumber yang mempunyai reputasi yang baik dengan memadankan kenalan. Pergi ke laman web rasmi bagi entiti-entiti yang sepadan dan rujuk laman kenalan untuk rujukan.

Cara yang cepat untuk pemindahan Trojan.script.agent.gen ialah melalui pemasangan memandu-oleh yang. Ini bermakna bahawa muat turun dan memasang program jahat akan conduced oleh sebuah laman web. Semua yang diperlukan untuk mencetuskan proses adalah untuk anda memasukkan domain. Anda harus berhati-hati tentang tempat-tempat yang anda lawati di laman web. Terdapat banyak tersembunyi lantai, jadi pastikan orang yang anda percayai dan sumber-sumber terpilih secara peribadi anda boleh dipercayai. Hanya bergantung kepada orang yang identitinya anda pasti tentang dan melakukan penyelidikan anda tentang laman web yang tidak dikenali. Alternatif lain adalah dengan pakej Trojan dengan atur cara lain, seperti perisian percuma, shareware atau alat cetak rompak. Tuan rumah akan menyenaraikan virus sebagai alat bonus dalam terma-terma dan syarat-syarat. Jika anda ditawarkan permohonan tambahan, anda patut menolak.

Trojan.script.agent.gen beroperasi secara besar-besaran. Semua peranti yang dijangkiti mengambil bahagian dalam proses. Program gerun mencipta satu botnet yang menubuhkan sambungan antara mereka. Sistem yang menerima arahan jauh daripada pemaju Trojan itu. Hacker sentiasa melancarkan serangan untuk menjangkiti lebih banyak peranti dan menambahnya ke dalam botnet. Bilangan mesin yang terjejas adalah penting bagi keberkesanan virus. Setiap peranti menjalankan operasi yang sama. Apabila terdapat lebih banyak dalam botnet yang sama, serangan akan mampu mencapai bilangan peranti yang lebih besar. Trojan.script.agent.gen membuat penyertaan ke dalam pendaftaran itu dan mengubah seting sistem dalaman supaya dapat memanfaatkan dengan sebaik-baiknya.

Trojan yang extorts maklumat dari peranti yang dijangkiti dan menjualnya semula di pasaran darknet. Ia boleh merakam semua jenis data. Untuk bermula dengan, program dengki akan mencapai sejarah pelayaran awda, tracking cookie, ketukan kekunci, alamat IP, lokasi geografi dan spesifikasi sistem. Data-data yang disimpan ke dalam sistem setiap lalai. Setiap butiran lain yang anda mendedahkan melalui aktiviti anda akan direkodkan. Jika anda log ke dalam akaun anda dalam talian, Trojan.script.agent.gen akan mendapatkan nama pengguna dan kata laluan anda. Ini akan membolehkan hacker untuk menembusi pasaran mereka dan mencuri semua maklumat tambahan yang terkandung di dalamnya. Penjenayah siber boleh mendapatkan tangan mereka atas nama penuh anda, butir-butir ID, alamat fizikal, nombor telefon, Faks, kelayakan kewangan dan lain-lain input yang sensitif.

Orang-orang di belakang Trojan.script.agent.gen berusaha mencuri wang rakyat dan identiti mereka. Mereka akan mengeluarkan dana dari akaun kewangan anda dan mendaftar akaun palsu di bawah nama anda, jika mereka mempunyai maklumat yang mencukupi untuk tujuan tersebut. Satu lagi perkara yang boleh mereka lakukan adalah untuk menjual maklumat yang mereka telah berkumpul pada anda darkweb ini. Orang-orang yang membeli mungkin pencuri cyber sendiri. Mengesan kehadiran kuda Trojan adalah sukar, tetapi mengenal pasti ia adalah lebih mudah. Jika komputer anda telah mula mempamerkan gejala-gejala berkenaan, semak Pengurus Tugas anda untuk proses mencurigakan atau menjalankan imbasan dengan sebuah utiliti anti-virus. Ia adalah penting untuk mengambil tindakan sepantas mungkin. Lagi virus kekal pada mesin anda, lebih banyak kerosakan yang ia boleh mengenakan.

Penyingkiran Trojan.script.agent.gen

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan Trojan.script.agent.gen dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *