Mengalih keluar TheSmartSearch.net (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove TheSmartSearch.net

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan TheSmartSearch.net. Panduan TheSmartSearch.net penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

TheSmartSearch.net telah dikategorikan sebagai hijacker pelayar yang khas yang boleh mengganggu bukan sahaja sesi Pelayaran anda tetapi Keselamatan Maya anda juga. Sebaik sahaja program ini telah dipasang pada PC anda, anda akan perasan sedikit pengubahsuaian tidak, yang nampaknya telah dibuat tanpa pengetahuan dan kebenaran anda. Sudah tentu, terdapat aplikasi yang lebih berbahaya daripada TheSmartSearch.net, tetapi ini tidak bermakna bahawa anda perlu ingat program pada komputer anda. Ingat bahawa jika anda tidak mengalih keluar hijacker pelayar dari sistem, ia mungkin menyebabkan anda isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

TheSmartSearch.net menggunakan kaedah yang paling biasa pengagihan apabila ia datang untuk memasuki PC anda. Kebiasaannya, ia membuat menggunakan perisian percuma yang baru sebagai satu perisai untuk berselindung di sebalik semasa proses persediaan. Sebenarnya, ini adalah salah satu kaedah yang paling mudah bagi pengedaran, kerana kebanyakan pengguna komputer tidak membayar banyak perhatian apabila mereka memasang perisian percuma Mesin maya mereka. Mereka hanya sibuk menerusi arahan-arahan yang diberikan dan membaca terma dan syarat, pengguna hanya bersetuju untuk segala-galanya tergesa-gesa. Akibat daripada gangguan mereka, komputer mereka mendapat menyusup dengan perampas pelayar seperti TheSmartSearch.net atau pun sesuatu yang lebih buruk.

Remove TheSmartSearch.net
The TheSmartSearch.net Virus

Setelah dipasang pada PC anda, TheSmartSearch.net dengan serta-merta menggantikan Laman web lalai dan enjin carian pilihan anda. Walau bagaimanapun, itu adalah hampir tidak semuanya hijacker yang tidak. Ianya berupaya membuat perubahan ini rasanya membuat tanpa walaupun meminta kebenaran anda terlebih dahulu, dan selepas itu – ia membolehkan anda berurusan dengan keputusan. Walau bagaimanapun, apakah lebih buruk, adalah fakta bahawa TheSmartSearch.net juga mengawasi aktiviti pelayaran anda dan menyimpan rekod di atasnya. Ini termasuk carian web anda dan semua maklumat peribadi yang anda mungkin telah berkongsi dalam talian, seperti nama anda, nombor telefon, alamat e-mel, dan sebagainya

masalah utama dengan mempunyai maklumat yang tersebut di atas adalah bahawa ia boleh dikongsi dengan tidak diketahui ketiga pihak-pihak yang bersembunyi di sebalik program ini, dan ini boleh menggunakannya untuk beberapa tujuan jahat. Sebab itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk menghapuskan TheSmartSearch.net dari PC anda sebaik sahaja anda mengetahui ianya pada PC anda, dan pastikan bahawa sistem adalah baik dilindungi dari program-program yang tidak diingini pada masa akan datang.

Mujurlah, penyingkiran TheSmartSearch.net bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Penyingkiran TheSmartSearch.net

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar TheSmartSearch.net dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *