Mengalih keluar TextToTalk Virus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan TextToTalk Virus. Panduan TextToTalk Virus penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

TextToTalk diiklankan sebagai atur cara yang membaca teks daripada fail teks dan kemudian mengumumkan bahawa teks dari speaker komputer. Tetapi ini bukanlah semua. TextToTalk adalah jangkitan nasib. Ia adalah berniat jahat dan ia tidak di sebelah adalah semata-mata untuk membuat anda menyimpannya pada mesin anda. Jangan biarkan crooks menipu anda. Nasib itu adalah berbahaya. Ya, memang benar bahawa ia bukanlah sebagai berbahaya sebagai ancaman lain seperti Trojan dan jangkitan ransomware, tetapi ia masih mendedahkan anda kepada risiko. Tidak memandang rendah risiko itu.

Parasit setiap akhirnya menjadi luar kawalan dan menyebabkan kerosakan yang tidak boleh. TextToTalk adalah tidak terkecuali. Masalah wajah anda akan terus longgokan dengan setiap hari berlalu dan semakin lama anda tunggu, semakin sukar ia menjadi untuk anda membuang perosak. Jadi, jangan membazirkan masa anda di dalam perbahasan. TextToTalk adalah tidak berguna. Ia adalah merbahaya. Sebaik sahaja anda mengesan dalam sistem anda, mengambil tindakan serta-merta terhadapnya. Jika anda tidak, anda akan menyesalinya cepat daripada nanti. TextToTalk tidak akan berguna kepada anda. Ianya hanya bermanfaat untuk para pemaju. Membuangnya dan mendapat kesyukuran diri anda pada masa hadapan.

Nasib ini bertukar pengalaman dalam talian anda menjadi mimpi ngeri. Anda akan benci. Setiap kali anda membuat keputusan untuk melayari web, anda akan mengalami pencerobohan. Pelencongan yang malar ke halaman yang rendang akan menghalang anda daripada melawat laman kegemaran anda. Video dalam talian akan mendapatkan atau dijeda untuk selingan. Setiap halaman yang anda cuba untuk membuka ditimbus dengan iklan dalam pelbagai bentuk dan bentuk. Anda akan melihat sepanduk, kupon, tawaran, dalam teks, pop-up, pop-bawah, iklan video, harga terbaik, perbandingan, dan sebagainya dan lain-lain. Bayangkan apa yang kelihatan seperti. Iklan ini adalah sangat mengganggu dan menjadi lebih dan lebih setiap hari berlalu. Mengapa? Hacker di sebalik adware yang menggunakannya untuk memperoleh pendapatan pay per klik.

Untuk setiap iklan yang anda klik, crooks dibayar. Mereka juga mendapat bayaran bagi setiap lokasi yang mencurigakan anda mendapatkan dihalakan ke. Inilah nasib yang tidak. Ia membantu membuat keuntungan tanpa tenaga memusnahkan aktiviti dalam talian anda pada masa yang sama cybercriminals. Adakah anda mahu menjadi sebahagian daripada skim itu? Adakah anda mahu menjadi seorang penaja crooks dan membantu mereka mengembangkan mereka “perniagaan” dan menjangkiti pengguna yang lebih tidak bersalah? Kita ragu-ragu itu. Tetapi anda akan membantu mereka hanya dengan mengekalkan TextToTalk atas kapal. Jika nasib di sana, anda akan klik.

Satu-satunya cara untuk mengelakkan semua iklan dan pelencongan adalah untuk membuang nasib yang sama sekali. Hanya apabila ia hilang segala-galanya akan kembali kepada normal. Iklan akan hilang, akan ada sebarang pelencongan yang lebih banyak dan anda akan dapat melayari web biasanya dan berbaik semula. Jika anda membiarkan ia kekal, di sisi lain, lambat laun anda akan klik dan anda akan menjadi lebih teruk keadaan anda. Jangan biarkan yang berlaku. Gunakan panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini dan menghilangkan jangkitan yang selama-lamanya.

Bagaimana pula nasib di masukkan? Perosak mungkin tiba diberkas untuk atur cara lain yang anda muat turun dari laman web. Apabila anda memasang aplikasi, Adakah anda memilih untuk pengesetan Lanjutan atau untuk orang-orang yang asas? Jika jawapan anda berbeza daripada opsyen lebih maju, anda perlu mengubah tabiat anda. Di bawah seting ini, anda akan dapat melihat jika terdapat sebarang apl yang Selain itu bersambung kepada program asal yang akan memasuki Mesin anda. Jika ya, mengalih keluar mereka semua. Tambahan tersebut adalah biasanya berniat jahat dan anda tidak memerlukan mereka atas kapal. Mereka adalah jangkitan, dilampirkan oleh penggodam. Jangan biarkan mereka menang. Berhati-hati dan mengambil masa untuk melihat apa yang anda akan membenarkan untuk memasuki sistem anda.

Penyingkiran TextToTalk Virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan TextToTalk Virus dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *