Mengalih keluar Supportmessage.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Supportmessage.com

Jika anda tiba-tiba mulai melihat iklan pop timbul Supportmessage.com di skrin komputer anda, anda boleh memastikan bahawa maklumat yang mereka beri kepada anda, adalah palsu. Hal ini demikian, kerana iklan ini dipaparkan oleh atur cara perisian iklan dimana objektif utamanya adalah untuk mendapat keuntungan bagi pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik. Selain itu, nasib yang serius mungkin mengancam keselamatan diri anda. Sebab itu, anda perlu mencari dan memadam aplikasi adware yang menghasilkan iklan-iklan yang pelbagai tanpa teragak-agak apa-apa.

Domain Supportmessage.com dihoskan oleh eNom, Inc. Ini adalah sebuah syarikat yang berpengkalan di Washington, D.C., menawarkan pendaftaran nama domain dan menjual pelbagai produk yang berkaitan dengan nama domain. Disebabkan oleh hakikat bahawa beberapa daripada domain syarikat tuan rumah dianggap tidak dipercayai dan pemaju biasanya mengambil kesempatan daripada perkhidmatannya, eNom, Inc tidak mempunyai reputasi yang baik dikalangan pelanggan. Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu tahu, adalah bahawa Supportmessage.com tidak sampai pada PC anda sendiri.

Remove Supportmessage.com
The Supportmessage.com Virus

Sebenarnya, mungkin anda adalah orang yang membiarkan nasib di dalam. Ini biasanya berlaku apabila pengguna komputer memasang perisian percuma yang baru pada mesin maya mereka dan mengabaikan terma-terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan program ini. Kerana mereka bersetuju dengan segala-galanya tergesa-gesa, nasib dalam menguruskan untuk mendapatkan kebenaran pengguna dan sneaks ke dalam sistem unnoticeably. Selepas itu, ia mula banjir browser dengan pelbagai iklan yang pengguna tidak perlu, dan satu-satunya cara untuk ditamatkan adalah untuk mengalih keluar atur cara perisian iklan yang memaparkan mereka.

Seperti telah disebutkan di atas, apabila anda menghadapi beberapa iklan pop timbul Supportmessage.com di skrin anda, ia adalah tanda bahawa komputer anda juga tertakluk kepada adware, spyware atau lain-lain jangkitan yang berniat jahat. Selepas advert untuk dipaparkan, anda akan dinasihatkan untuk menghubungi nombor telefon tertentu untuk menerima sokongan teknikal yang pakar tentang bagaimana untuk berurusan dengan isu-isu sistem anda. Berhati-hati, Jangan sekali-kali untuk berbuat demikian kerana orang yang bersembunyi di belakang nasib ini akan cuba meyakinkan anda bahawa terdapat banyak virus jahat pada PC anda, dan selepas itu akan meminta anda untuk membayar sejumlah wang sekiranya anda ingin mendapatkan isu-isu yang diselesaikan.

Walau bagaimanapun, jika anda membayar sejumlah wang yang dikehendaki, anda akan meninggalkan data anda sensitif di tangan pihak ketiga yang mencurigakan yang boleh menggunakannya untuk beberapa tujuan jahat. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan jika anda mengetahui yang sistem anda dijangkiti oleh Supportmessage.com, adalah untuk menghapuskan program nasib bersama-sama dengan iklan, secepat yang anda boleh.

Berita baiknya di sini adalah bahawa penyingkiran Supportmessage.com bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program bersama-sama dengan iklan itu sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Penyingkiran Supportmessage.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Supportmessage.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Supportmessage.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *