Mengalih keluar Super Radio Ads (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Iklan oleh Super Radio dijana oleh Super toolbar Radio yang serasi dengan pelayar web utama – Internet Explorer, Mozilla Firefox dan Google Chrome. Fungsi toolbar juga telah seperti perkara sesuatu antara pemain muzik dan sebuah stesen radio, memberi anda peluang untuk mencari artis dan lagu kegemaran anda dan untuk mengambil sebuah stesen radio Internet dari senarai yang disediakannya.

Walau bagaimanapun, mengekalkan Super Radio pada PC anda sudah tentu tidak digalakkan kerana bar alat ini dianggap seperti tidak dipercayai kerana sambungan kepada kepada pihak ketiga yang boleh dipersoalkan. Jadi, jika Super Radio sudah ada di dalam sistem anda, anda lebih baik Hapuskan ia serta merta.

Tidak seperti banyak atur cara perisian iklan, toolbar Super Radio boleh dimuat turun di laman web rasmi-superradio.myradiotoolbar.com. Walaupun kadang-kadang toolbar Super Radio mendapat dipasang pada sistem anda tanpa apa-apa kebenaran. Biasanya, ini berlaku semasa memuat turun perisian percuma dari laman web perkongsian fail yang tidak dibenarkan, atau apabila klik pada iklan rawak yang mempromosikan software yang kononnya berguna. Sebab itu, ia adalah sangat penting untuk menjadi peramah apabila anda melayari web, terutamanya apabila anda memuat turun perisian yang baru.

Toolbar Super Radio mendakwa akan dibangunkan oleh ClientConnect Ltd., yang mana dalam dasar privasi program yang dinamakan Trovi. Ini bermakna bahawa Super Radio adalah salah satu Bar Alatan pelbagai yang berkait rapat dengan hijacker pelayar trovi.com. Jadi, tidaklah menghairankan bahawa monitor anda adalah yang membanjiri dengan begitu banyak iklan komersial semasa anda melayari web.

Selain itu, jika anda memutuskan untuk menggunakan enjin carian yang dicadangkan oleh bar alat, anda boleh disediakan dengan pelbagai pautan yang ditaja. Iklan ini akan menggalakkan kandungan pihak ketiga yang Super Radio tidak diawasi atau mengambil tanggungjawab. Kandungan pihak ketiga ini mungkin termasuk pelbagai jangkitan komputer yang anda tidak suka untuk mempunyai pada mesin anda. Oleh itu, satu-satunya cara untuk melindungi sistem anda daripada atur cara yang tidak diingini ialah untuk memadam toolbar Super Radio dengan serta-merta.

Mujurlah, penyingkiran Super Radio bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Penyingkiran Super Radio Ads

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Super Radio Ads dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *